ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνει την επίθεση για τη διαρροή των mail αποδήμων- Η δήλωση Κασσελάκη από Θήβα

 ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνει την επίθεση για τη διαρροή των mail αποδήμων- Η δήλωση Κασσελάκη από Θήβα

“Είμαι υπερήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου”. Με αυτήν τη δήλωση λίγο πριν καταταγεί στο Πυροβολικό στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε τις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την τριπλή παραίτηση: της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών,  Μιχάλη Σταυριανουδάκη  και του Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, καθώς πιστοποίησε ένα “τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο” κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, που σχετιζεται με το αδιάβλητο των ευρωεκλογών, προκαλώντας ουκ ολίγα σοβαρά ερωτήματα για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων ενόψει των ευρωεκλογών.

“Εγείρει πολλά ερωτήματα η παραίτηση της κυρίας Ασημακοπούλου και άλλων, στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών, για το αδιάβλητο της διαδικασίας και για το πώς λειτουργεί η κυρία Κεραμέως. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αριστεία και διαχειριστική ικανότητα αυτή η κατάσταση” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο μιας σύντομης ομιλίας του με πολίτες  στην κεντρική πλατεία της Θήβας, λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού.

  • Κατά την Κουμουνδούρου η υπόθεση Ασημακοπούλου πιστοποίησε ένα “τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο” που σχετιζεται με το αδιάβλητο των ευρωεκλογών, καθως θεωρεί ότι “κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο και να επαναβεβαιώσει ότι όσα λέει περί διαφάνειας και δημοκρατίας, είναι απλώς επικοινωνιακά “λόγια του αέρα”.

Κάνοντας λόγο για “ομολογία της κυβέρνησης ότι από το υπουργείο Εσωτερικών παραδόθηκαν χιλιάδες emails με προσωπικά δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία και ακολούθως στην ευρωβουλευτή της,  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου” το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει “είναι προφανές ότι τόσο ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών όσο και ο γραμματέας του τομέα απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας που παρέλαβε προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού και τα «αξιοποίησε» παραδίδοντάς τα τουλάχιστον στην κ. Ασημακοπούλου (ποιος ξέρει πού αλλού) θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα.”.

“Το Μαξίμου οφείλει να παραδώσει τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε κατά δήλωσιν του κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και συγχρόνως να τα δώσει στη δημοσιότητα” τονίζει και επισημαίνει “Η διαδρομή των απόρρητων στοιχείων που συνδέονται με εκλογές  από το υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας έχει έναν πρόδηλο συνδετικό κρίκο και άπαντες μπορούν να κατανοήσουν ποιος είναι αυτός. Κοινώς, ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;”.

  • Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει μάλιστα με νόημα ότι “για το σκάνδαλο με την παράνομη εξαγωγή του κακόβουλου  λογισμικού  Predator προς το Σουδάν και τη Μαγαδασκάρη με άδεια του τότε γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη  Σμυρλή δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση σε σχέση με την εσωτερική «έρευνα» που διατάχθηκε” και “Ο κ. Σμυρλής παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου και ακολούθως… προήχθη σε γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα φροντίσει για την αποκάλυψη όλων των στοιχείων ενός ακόμη σκανδάλου της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που εγείρει ζητήματα διαβλητότητας των εκλογών” υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου να δηλώνει ότι “προκύπτει και σειρά νέων ερωτημάτων για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις με απόλυτη διαφάνεια”.

Και συγκεκριμενα:

– Ποιοι διέρρευσαν  σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα στη συγκεκριμένη περίπτωση;
– Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και πότε;
– Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είχε πλήρη άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ότι λειτούργησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;
– Είναι ασφαλή σήμερα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλα Υπουργεία και σε ποια χέρια έχουν φτάσει;
– Μπορεί να διασφαλίσει η κυβέρνηση την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και το κράτος δικαίου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμηνύει τέλος ότι “θα φροντίσει για την αποκάλυψη όλων των στοιχείων ενός ακόμη σκανδάλου της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που εγείρει ζητήματα διαβλητότητας των εκλογών” και ότι “η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού;”.

  • Στο πλαίσιο αυτό “ζητά άμεσα την πλήρη διερεύνηση του εξαιρετικά σοβαρού πολιτικού σκανδάλου, το οποίο προέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Επιτέλους να πάψουν τα παιχνίδια της με τους θεσμούς και τη δημοκρατία!”.

Την ίδια ώρα συνεπής με τη δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει να προβάλει τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις του κόμματος με κάθε ευκαιρία, ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποίησε τον χρόνο που είχε πριν παρουσιαστεί, για να μιλήσει σχετικά με τον νομό Βοιωτίας, έναν νομό τον οποίο, όπως είπε “έχει αμελήσει η πολιτεία, ιδίως τον αγροτικό της τομέα, αλλά και τα νοσοκομεία της”. 

Στη συνέχεια, υπενθύμισε την πρόταση του κόμματος για κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 σεντς ανά κιλοβατώρα και για τη μη ρευστοποίηση της αγροτικής γης, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής Γεωπονικής Σχολής, αναφέροντας επίσης ότι “φτωχοποιείται ο Έλληνας γιατί αποδομείται το Δημόσιο. Το 40%, για παράδειγμα, των δαπανών για την υγεία πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε απογευματινά χειρουργεία με τιμοκατάλογο, αντί να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία”.

Τέλος υπογράμμισε πως υπάρχει εναλλακτική λύση καθώς κάθε μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ “χτίζει σοβαρές προτάσεις, αρχίζοντας από τη φορολογία που πρέπει να είναι απλή, δίκαιη, σταθερή κι αποδοτική με προοδευτική κλίμακα. Να μειώσουμε τους φόρους και για μεγαλύτερα εισοδήματα από 60.000 ευρώ γιατί θέλουμε ανοιχτές αγορές κι ευημερία σε όλη την κοινωνία για να πατάξουμε τα καρτέλ που ελέγχουν τη χώρα μας”.

Σχετικά Άρθρα