Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Πάνω από 50 προσαγωγές

 Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Πάνω από 50 προσαγωγές

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Nωρίτερα άτομα επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.

Σε πάνω από 50 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ισχυρές αστυνομίες δυνάμεις των ΜΑΤ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου λίγο πριν τις 4 και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε καθώς άτομα φέρονται να επιχείρησαν να παραβιάσουν τις λαμαρίνες στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στην πλατεία Χημείου. Σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση καλεί στις 8μμ στην Καμάρα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.

Την ίδια ώρα, από το ΣΘΕ βγήκαν άτομα με πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Περιμετρικά βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν ελέγχους.

Σχετικά Άρθρα