Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης για τα emails Ασημακοπούλου μετά την παραδοχή της κυβέρνησης

 Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης για τα emails Ασημακοπούλου μετά την παραδοχή της κυβέρνησης

Τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι σημερινές εξελίξεις στο πολύ σοβαρό θέμα προσωπικών δεδομένων που προέκυψε μετά την αποστολή emails από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους για την επιστολική ψήφο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετούν στο κάδρο των ευθυνών και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, επαναφέροντας τα ερωτήματα για το ποιος έχει την ευθύνη και πώς έγινε η μαζική διαρροή, και βεβαίως, για το αδιάβλητο των εκλογών με επιστολική ψήφο.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα (15/03) η κ. Ασημακοπούλου αποσύρθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ενώ, λίγη ώρα αργότερα, παραιτήθηκε ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και απομακρύνθηκε από την θέση του ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Κασσελάκης: Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή πώς αλλιώς;

Ετεροχρονισμένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., τονίζοντας πως τα ερωτήματα για τον πρωθυπουργό παραμένουν.

«Άλλο ένα ‘κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις’ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως τόνισε, «οι ερωτήσεις για τον κ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να ισχύουν:

  • Πώς η ευρωβουλεύτρια απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών;
  • Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή πώς αλλιώς;».

«Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται. Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει» κατέληξε.

Φάμελλος: Οι συμφωνημένες καρατομήσεις με τις οποίες η ΝΔ προσπαθεί να “μπαλώσει” επικοινωνιακά το ζήτημα δεν αποτελούν απαντήσεις

«Δύο εβδομάδες από τη αποκάλυψη της χρήσης προσωπικών δεδομένων συμπολιτών μας από την κυρία Ασημακοπούλου -για προώθηση της υποψηφιότητας της-, ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται η υποψηφιότητά της από τις ευρωεκλογές και ότι έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, ενώ δημοσιεύματα μιλούν για καρατομήσεις», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Από την αρχή είχαμε επισημάνει τη σοβαρότητα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, που αφορά σε παραβίαση του Συντάγματος, βασικών ευρωπαϊκών κανόνων και του κράτους δικαίου στη χώρα μας, και για τον λόγο αυτό στις 5/3/2024 συναντήσαμε τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συμφωνημένες καρατομήσεις με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να “μπαλώσει” επικοινωνιακά το ζήτημα δεν αποτελούν απαντήσεις, τις οποίες και απαιτούμε», αναφέρει, τονίζοντας ότι «ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι όπως και συνολικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας». «Τα προσωπικά δεδομένα που οι πολίτες παρέχουν στην Πολιτεία δεν είναι εργαλείο για την προώθηση της ΝΔ ούτε λάφυρο κομματικών μηχανισμών και κομματικών γραφείων», συμπληρώνει και συνεχίζει:

«Απαιτείται πλήρης και ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου, απόδοση των ποινικών ευθυνών αλλά και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Και εφόσον ισχύει ότι η διαρροή δεδομένων έγινε τον Μάιο του 2023, το ζήτημα αφορά και την τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές».

«Όμως παράλληλα προκύπτει και σειρά νέων ερωτημάτων για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις με απόλυτη διαφάνεια: Ποιοι διέρρευσαν σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και πότε; Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είχε πλήρη άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ότι λειτούργησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Είναι ασφαλή σήμερα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλα υπουργεία και σε ποια χέρια έχουν φτάσει; Μπορεί να διασφαλίσει η κυβέρνηση την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και το κράτος δικαίου;», καταλήγει ο Σ. Φάμελλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει; Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως η οποία σιωπούσε;

«Πέρασαν δύο εβδομάδες μετά τις καταγγελίες αποδήμων(…) Σήμερα μαθαίνουμε ότι η κ. Ασημακοπούλου «αποφάσισε» -εξωθήθηκε- να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, «μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο. Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει; Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως, η οποία σιωπούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου;», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωση, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Πέρασαν δύο εβδομάδες μετά τις καταγγελίες αποδήμων ότι δέχτηκαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους προεκλογικό υλικό από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ήταν οι ίδιες διευθύνσεις που είχαν δώσει οι απόδημοι στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων της επιστολικής ψήφου. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η κ. Ασημακοπούλου «αποφάσισε» -εξωθήθηκε- να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, «μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο. Όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές έρευνες ξεκίνησαν μετά από τις καταγγελίες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ: από την Εισαγγελία Αθηνών, από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη και από το Υπουργείο Εσωτερικών, που διενεργεί εσωτερικό έλεγχο. Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει; Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως, η οποία σιωπούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου;

Η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού;

Μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο και να επαναβεβαιώσει ότι όσα λέει περί διαφάνειας και δημοκρατίας, είναι απλώς επικοινωνιακά «λόγια του αέρα».

Ανδρουλάκης: Το μοτίβο “συγκάλυψης και διαφθοράς” της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται…

Από την Ορεστιάδα, όπου περιόδευε σήμερα, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για «συνεχιζόμενα φαινόμενα διαφθοράς και αλαζονείας», ενώ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποψίλωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Μία αλαζονεία που γεννάται από την ατιμωρησία. Δε θα ξεχάσω την κα. Ασημακοπούλου να μιλά για “μύθο” στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα των υποκλοπών. Δε θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και στη συγκάλυψη που επιχειρούν για την τραγωδία των Τεμπών.

Το μοτίβο “συγκάλυψη και διαφθορά” συνεχίζεται. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μία γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου, για να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: Να γίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ το εμπόδιο και ο φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας τη δήλωσή του.

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έχει μετατρέψει το υπ. Εσωτερικών, σε εκλογικό της κέντρο

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου, σε εκλογικό της κέντρο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει:

«Προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων αποδήμων έφτασαν μέσω του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και του Τομεάρχη Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωβουλευτή της. Η αποχώρηση της κ. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο αφορά μόνο την ίδια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαλλαγή από τις βαρύτατες ευθύνες της.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και η ακεραιότητα των εκλογικών δεδομένων. Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κ. Κεραμέως, και το υπουργείο Εσωτερικών».

«Η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη. Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Νέα Αριστερά: Πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν Βορίδη, Κεραμέως και Μέγαρο Μαξίμου

Ευρύτερες πολιτικές ευθύνες που δεν εξαντλούνται στις ήδη υπάρχουσες παραιτήσεις στελεχών της ΝΔ βλέπει στην υπόθεση της διαρροής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα η Νέα Αριστερά, αναμένοντας τις αποφάσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Κωστή Καρπόζηλου:

«Πριν λίγες μέρες η κυρία Ασημακοπούλου μιλούσε για «επίθεση λάσπης». Σήμερα δήλωσε ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για συνειδησιακούς λόγους. Αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχόλιο.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών που ανέδειξε η Νέα Αριστερά από την πρώτη στιγμή. Οι πολιτικές ευθύνες αγγίζουν τόσο τον προηγούμενο όσο και τη νυν υπουργό εσωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Νέα Δημοκρατία “καίει” δυο μεσαία κομματικά στελέχη και την κυρία Ασημακοπούλου θεωρώντας ότι η υπόθεση έκλεισε. Γελιούνται.

Τα δυο αυτά στελέχη ήταν άμεσοι συνεργάτες του κυρίου Βορίδη και στη συνέχεια της κυρίας Κεραμέως. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Βορίδης υπερασπίστηκε την κυρία Ασημακοπούλου από την πρώτη στιγμή. Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει. Και η κυρία Κεραμεως να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτο. Πόσα ακόμα στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές, πολιτευτές απέκτησαν πρόσβαση σε αυτή την λίστα; Πως αυτά χρησιμοποιήθηκαν; Γιατί να πιστέψει κάποιος ότι η διαρροή έγινε μόνο σε μία ευρωβουλευτή;

Μόνη αρμόδια για την διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών είναι η δικαιοσύνη και η εισαγγελική έρευνα που πρέπει να επιταχυνθεί. Ούτε το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε οι εσωτερικές διαδικασίες της ΝΔ.

Η υπόθεση αυτή αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ήρθε στην επιφάνεια από τη δράση πολιτών που αντέδρασαν και χάρη σε αυτούς η Νέα Δημοκρατία οδηγήθηκε σε άτακτη αναδίπλωση. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Αυτό είχε δηλώσει ο Αλέξης Χαρίτσης όταν επισκέφτηκε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης.

Η Δημοκρατία μας απαιτεί απαντήσεις».

ΚΚΕ: Η “απόσυρση” Ασημακοπούλου συνιστά έμμεση παραδοχή ενοχής για τη διαρροή στοιχείων των εκλογέων

«Η “απόσυρση” της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κυρία Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε “φέιγ-βολάν”, φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ» επισημαίνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Παραδοχή Μαρινάκη: Κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν

«Eίναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας κυβέρνησης του Ιουνίου».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Real FM μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Ασημακοπούλου, την παραίτηση του γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την απομάκρυνση του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωροπούλου για την υπόθεση της διαρροής mail απόδημων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης μετά τις σημερινές εξελίξεις εστιάζεται στο να αποσυνδέσει την υπόθεση αυτή από την διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, το ένα συμπέρασμα της έρευνας που έγινε από την κυβέρνηση «επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και να μένουν αναπάντητα ερωτήματα και επειδή είδαμε και μια προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει με την αντίθετη έννοια την επιστολική ψήφο», είναι ότι «κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε γ.γ του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, « μέσω του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, του κ. Θεοδωρόπουλου, φαίνεται ότι πήγαν, σύμφωνα με αυτά που προέκυψαν από αυτή την έρευνα, στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω προφανώς, αν η ίδια γνώριζε».

Ερωτηθείς για το πότε δόθηκαν τα στοιχεία στην κ. Ασημακοπούλου, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του mail που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει, που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023. Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές.

Είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας κυβέρνησης του Ιουνίου», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Ασημακοπούλου: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Νωρίτερα, την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της από Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα με τα emails που εστάλησαν σε ομογενείς δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ανακοίνωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξηγώντας ότι «αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Η ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ασημακοπούλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα e-mail σε απόδημους Έλληνες εδώ και μέρες, ενώ για το θέμα έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα του ΥΠΕΣ, αλλά και έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει αποστείλει ερωτήματα στην κυρία Ασημακοπούλου.

Στο θέμα είχε αναφέρθει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε πει ότι «κάνουμε και εμείς έρευνα για την υπόθεση». Ένα ακόμα στοιχείο που δεν διευκόλυνε την κυ ρία Ασημακοπούλου ήταν ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα πρέπει να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο στις 19 Απριλίου και η έρευνα της Αρχής εκτιμάται ότι δεν θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Σχετικά Άρθρα