Ρωσία: Ξεκίνησαν οι προεδρικές εκλογές – Ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο ο Πούτιν

 Ρωσία: Ξεκίνησαν οι προεδρικές εκλογές – Ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο ο Πούτιν

Οι Ρώσοι άρχισαν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν μια νέα θητεία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν έχει ουσιαστικά αντίπαλο, σε μια στιγμή που η Ουκρανία, αντιμετώπη εδώ και δύο χρόνια με μια ρωσική επίθεση, πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της εναντίον της Ρωσίας.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα, 22:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) στη χερσόνησο της Καμτσάτκα και στην Τσουκότκα, τις δύο απομακρυσμένες περιφέρειες στην άπω ανατολή της Ρωσίας. Και θα κλείσουν την Κυριακή στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Καλίνινγκραντ, το ρωσικό θύλακα στους κόλπους της ΕΕ.

Στις 08:00 (ώρα Ελλάδας), τα εκλογικά τμήματα είχαν ανοίξει σε όλη τη χώρα, η οποία εκτείνεται σε ένδεκα ωριαίες ατράκτους.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε διάστημα τριών ημερών, περιλαμβανομένων των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας ή ακόμη της Υπερδνειστερίας, του φιλορωσικού αυτονομιστικού εδάφους της Μολδαβίας.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 24 χρόνια, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην «παρεκκλίνουν από το δρόμο» και να ψηφίσουν «πατριωτικά» αυτούς τους «δύσκολους» καιρούς.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα