Μητσοτάκης: Κρίσιμα ταξίδια σε Κάιρο και ΗΠΑ- Μεταναστευτικές ροές και επαναβεβαίωση των ισχυρών δεσμών Ελλάδας-ΗΠΑ

 Μητσοτάκης: Κρίσιμα ταξίδια σε Κάιρο και ΗΠΑ- Μεταναστευτικές ροές και επαναβεβαίωση των ισχυρών δεσμών Ελλάδας-ΗΠΑ

Δύο πολύ σημαντικά ταξίδια έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες. Πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στο Κάιρο και αφορά την έξαρση των μεταναστευτικών ροών και ο δεύτερος σταθμός είναι στο Λευκό Οίκο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική προς την Κρήτη και τη Γαύδο, όπου καταλήγουν πρόσφυγες από την Αίγυπτο. Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν την προστασία των συνόρων και διαβεβαιώνουν ότι «η Κρήτη και η Γαύδος δεν θα μείνουν χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας».

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον Πρωθυπουργού του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κροό, θα βρεθούν στο Κάιρο για να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ φατάχ αλ Σίσι.

Στόχος της επίσκεψης τους είναι να πείσουν την Αίγυπτο να «φυλάξει» τα σύνορα της. Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη στο Κάιρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι «η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κάιρο, με το οποίο μοιράζεται κοινή αντίληψη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την εξεύρεση λύσεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή».                                                                                             

Το δεύτερο κρίσιμο ταξίδι που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην Αμερική, στις αρχές Απριλίου. Τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την Αμερικανική, δηλώνουν πως οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ. Πέρα λοιπόν από την επαναβεβαίωση των ισχυρών δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο και η συνάντηση του με τον Μπαίντεν θα ενισχύσει το κόμμα της ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό στις επικείμενες ευρωεκλογές. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την συνάντηση του με τον Μπάιντεν θα θέσει ξανά στο δημόσιο διάλογο το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας σχετικά με τα για μαχητικά αεροσκάφοι F-35. 

Κατά την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός στην Αμερική θα έχει σειρά επαφών με τους Έλληνες ομογενείς για να ενισχύσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και για να τους «υπενθυμίσει» πως στις επικείμενες ευρωεκλογές η ΝΔ τους έδωσε την δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο. 


Σχετικά Άρθρα