Μαγική νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Θρυλικές προκρίσεις για ΠΑΟΚ (5-1) και Ολυμπιακό (1-6)

 Μαγική νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Θρυλικές προκρίσεις για ΠΑΟΚ (5-1) και Ολυμπιακό (1-6)

Μαγικό ήταν το βράδυ της Πέμπτης (14/03) για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και, κατά συνέπεια, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον υγιή φίλαθλο (μακριά από χουλιγκανισμούς και μίση). Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην έδρα του με 5-1 ανατρέποντας το εις βάρος του 2-0 από τον πρώτο αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός που είχε χάσει στον πρώτο αγώνα στην έδρα του με 1-4, έκανε έναν πραγματικό άθλο καθώς κέρδισε με 1-6 την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-4 κανονική διάρκεια, 1-6 στην παράταση) και έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του!

Η φοβερή ΠΑΟΚΑΡΑ!!!

Μια ΠΑΟΚάρα… έτοιμη για να φτάσει μέχρι και στον τελικό του Conference League εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα όπου επικράτησε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1, έφερε τούμπα το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση στους “8” του Conference League και την Παρασκευή (15/3) το μεσημέρι θα μάθει τον επόμενο αντίπαλο του αλλά και όλους τους αντιπάλους του μέχρι και τον τελικό της αναμέτρησης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλιεράκη που πέτυχε δύο γκολ και είχε μια ασίστ, στο πρώτο τέρμα των γηπεδούχων, και χωρίς να υστερήσει κανείς καθώς όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο έφτασε σε μια επική ανατροπή την οποία ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του πίστευαν και το έδειξαν στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Με ένα συγκλονιστικό παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτεροι, δεν άφησαν κανένα δικαίωμα στη Ντιναμό να μπει στο παιχνίδι και κατάφεραν να βάλουν “φωτιά” στην Τούμπα που ζητούσε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη λήξη της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ανά τέσσερα λεπτά περίπου απειλούσε την εστία των Κροατών και κατάφερε από το πρώτο 45λεπτο να βρει σκορ πρόκρισης. Ο Μπάμπα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Κουλιεράκη στο 27′.

Ο Έλληνας αμυντικός με σουτ εκτός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 33′.

Ενώ Ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ, σκορ πρόκρισης, με τον Μπράντον Τόμας στο 42′ μετά από υπέροχη ασίστ του Τάισον.

Η Ντιναμό κατάφερε να μειώσει στο δεύτερο μέρος καθώς μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε και σκόραρε για το 3-1 με τον Χότζα στο 49′.

Ο ΠΑΟΚ όμως μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και βρήκε ένα ακόμη γκολ, στο 72′ με τον Κουλιεράκη, για να φτάσει ξανά σε σκορ πρόκρισης.

Ενώ η νίκη του ΠΑΟΚ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 88′ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ντεσπόντοφ στο 88′.

Το πλάνο του Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Κροατία ενώ έκανε και την έκπληξη με την παρουσία του Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα ενώ η δεύτερη αλλαγή είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Σβαμπ αντί του Οζντόεφ.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κοτάρσκι με τον Βιεϊρίνια να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Μπάμπα να παίζει αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κεντζιόρα, Κουλιεράκης. Στα χαφ έπαιξαν ως δίδυμο οι Σβαμπ – Μεϊτέ και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Ζίβκοβιτς στα δεξιά, Τάισον αριστερά και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον προωθημένο Μπράντον Τόμας.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, να πιέσουν τους αντιπάλους τους και να βρουν ένα γκολ που θα έβαζε “φωτιά” στην Τούμπα και θα έδινε “φτερά” στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 15′ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι ο Κουλιεράκης πήρε την καρφωτή κεφαλιά και ο Νέβιστιτς σωτήρια με το σώμα του έδιωξε σε κόρνερ τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνδυάστηκαν υπέροχα από τα δεξιά με τη μπάλα να πηγαίνει στην περιοχή στον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε την ντρίμπλα και το σουτ το οποίο έφυγε πάνω από την εστία.

Ο δικέφαλος απείλησε ξανά στο 23′ και πάλι με τον Κουλιεράκη. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Έλληνα αμυντικό να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Δύο γκολ σε έξι λεπτά ο ΠΑΟΚ

Στο 27′ της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Μπάμπα. Ο Ζίβκοβιτς στα αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι προς το δεύτερο όπου ο Μπάμπα με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 33′ η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Κουλιεράκης είχε μείνει μπροστά στη φάση και είχε βρεθεί σε θέση δεξιού εξτρέμ. Υποδέχτηκε τη μπάλα, την έφερε προς τα μέσα και με το αριστερό επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σούσιτς, άλλαξε λίγο πορεία και κατάληξε στην εστία του Νέβιστιτς για το 2-0 του ΠΑΟΚ που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 37′ με τον Πέτκοβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, αυτός έκανε το πλασέ με τον Κοτάρσκι να διώχνει με το ένα χέρι.

Σκορ πρόκρισης στο 42′ για τον δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 42′ του αγώνα όταν η μπάλα έφτασε στον Τάισον στα αριστερά. Αυτός σήκωσε το κεφάλι, είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Μπράντον Τόμας, του έβγαλε μια γλυκιά σέντρα και ο Ισπανός με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 των γηπεδούχων.

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια της Τούμπας μετά τα πρώτα 45+3′ λεπτά στην αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες μετά την ανάπαυλα μπήκαν στην Τούμπα για το δεύτερο μέρος του αγώνα χωρίς αλλαγές.

Μείωσε η Ντιναμό στο 49′ με τον Χότζα

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 49′ με τον Χότζα. Ο Πέτκοβιτς προσπάθησε να περάσει τον Κεντζιόρα, αυτός απομάκρυνε τη μπάλα που έφτασε στον εξτρέμ των Κροατών ο οποίος έκανε ένα διαγώνιο σουτ για να νικήσει τον Κοτάρσκι και προσωρινά να δώσει ελπίδες στους φιλοξενούμενους.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που είχαν με τη μείωση του σκορ αλλά ο Κοτάρσκι ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Στο 56′ μάλιστα ο Σπίκιτς μετά από ωραία ενέργεια βρέθηκε τετ α τετ με τον Κροάτη γκολκίπερ, έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ άπλωσε το δεξί του πόδι και απομάκρυνε τη μπάλα.

Ενώ και στο 64′ πάλι ο σκόρερ της Ντιναμό βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε μια ωραία ενέργεια και το σουτ στο αριστερό γάμα με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα.

Ο Κουλιεράκης με την… καρδιά το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ

Στο 72′ της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά σε σκορ πρόκρισης με το τέταρτο γκολ από τον Κουλιεράκη. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σβαμπ τσίμπησε τη μπάλα και ο Κουλιεράκης με την… καρδιά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 4-2.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (82′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον (67′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (78′ Μουργκ), Μπράντον (78′ Σαμάτα).

Ντίναμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80′ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς, Σπίκιτς (74′ Κανέκο), Χότζα (80′ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.

Η θρυλική ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ!!!

Ο Ολυμπιακός ήταν από μέταλλο και ατσάλι σε μία κορυφαία ευρωπαϊκή βραδιά. Η ήττα με 4-1 στον πρώτο αγώνα πριν επτά βράδια στο “Γ. Καραϊσκάκης” έκανε την υπόθεση πρόκριση να μοιάζει με… θαύμα. Οι ερυθρόλευκοι τα έδωσαν όλα και με θρυλική εμφάνιση βγαλμένη από όνειρο διέλυσαν με 6-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Conference League και την Παρασκευή (15/3) το μεσημέρι θα μάθουν τον αντίπαλο τους αλλά και όλη τη διαδρομή μέχρι τον τελικό του φετινού Conference League.

Το πρώτο μέρος ήταν τρελό για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, με τον Φορτούνη στο 36′ να διπλασιάζει τα τέρματα των ερυθρόλευκων στην αντεπίθεση. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 45+3′ έφερε την απόλυτη ισορροπία στο συνολικό σκορ, κάνοντας το 3-0.

Ο Ζαχάβι στο 57ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι έδωσε ξανά σκορ πρόκρισης στους Ισραηλινούς. Όμως, ο Ελ Κααμπί με ένα απίστευτο ψαλίδι στο 65′ έκανε το 4-1 για τον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας ξανά το σκορ του πρώτου ματς. Στις καθυστερήσεις ο Γιόβετιτς είχε τεράστια ευκαιρία για το 5-1, όμως αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός πέταξε στα ουράνια και στην απευθείας πρόκριση στο 93′ με τον Γιόβετιτς έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Ο Ελ Αραμπί έβαλε την σφραγίδα του και στο 103′ “κλείδωσε” θριαμβευτικά το “εισιτήριο” για τα προημιτελικά.

Η κλήρωση, όπως γράψαμε ήδη, θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 15:00 στη Νιόν της Ελβετίας, όπου θα αναδειχθούν τόσο τα ζευγάρια των προημιτελικών, όσο και οι διασταυρώσεις σε ημιτελικά και τελικό που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena.

Ο Ποντένσε με γκολ και δύο ασίστ ήταν οδηγός

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ξέροντας πως έχει να καλύψει διαφορά τριών τερμάτων. Στο 9ο λεπτό προειδοποίησε με σουτ του Όρτα, το οποίο έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το 1-0 των ερυθρόλευκων. Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα μοίρασε στα αριστερά στον Ποντένσε, ο οποίος ντρίμπλαρε και πλάσαρε. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μπήκε στα δίχτυα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη συνέχεια έχασε και τον πολύτιμο Μίλσον, με τον Μπίτον να περνάει στη θέση του στο 14ο λεπτό. Στο 25′ οι Πειραιώτες έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Ορτέγκα στα αριστερά εκείνος γέμισε στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί σούταρε από κοντά και ο κίπερ της Μακάμπι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 36′ ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα πιέζοντας και άλλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα, την πέταξε αμέσως στον Φορτούνη, ο οποίος έτρεξε από τη μεσαία γραμμή, πάτησε περιοχή και πλάσαρε για το 2-0.

Ο κλοιός έσφιγγε γύρω από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Πειραιώτες να έχουν την κατοχή και να ψάχνουν και τρίτο τέρμα, το οποίο εν τέλει πέτυχαν πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Ποντένσε από τα αριστερά πάτησε στην περιοχή, έκανε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει το συνολικό σκορ, με τους ερυθρόλευκους να είναι καταιγιστικοί κάνοντας ένα πάρα πολύ μεγάλο comeback.

Μείωσε προσωρινά η Μακάμπι, δεν πτοήθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του έπεφταν με μεγάλη αυταπάρνηση πάνω στον αντίπαλο, πίεζαν ψηλά και έψαχναν τρόπο να κλέψουν την μπάλα. Ο ρυθμός κοντρολαρίστηκε όσο κυλούσαν τα λεπτά. Στο 56ο λεπτό σε μία από τις λίγες στιγμές που οι Ισραηλινοί μπήκαν επικίνδυνα στην ερυθρόλευκη περιοχή κέρδισαν πέναλτι. Ο Κανισόβσκι ελίχθηκε, ο Ρέτσος τον βρήκε χαμηλά και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Το ψαλίδι του Ελ Καμπί που… θύμισε Αναστόπουλο

Ο Ζαχάβι εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά πλευρά, ο Τζολάκης έπεσε στα αριστερά και η Μακάμπι μείωσε σε 3-1 στο 57ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ζωγράφισε με ένα γκολ – ποίημα. Στο 65ο λεπτό ο Ορτέγκα έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και ο Μαροκινός στράικερ με ένα υπέροχο ψαλίδι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός άρχισε πάλι να παίρνει την πρωτοβουλία. Στο 67′ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ο Ποντένσε βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Πέρα από μία ευκαιρία με τον Πέρετς, ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι και έψαξε και το πέμπτο γκολ.

Στο 90+3′ οι Πειραιώτες είχαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Γιόβετιτς ο οποίος βγήκε τετ α τετ έκανε και το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Μακάμπι. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, μία κεφαλιά του Γιόβετιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε άουτ. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση. Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Φορτούνη οι Ρέτσος-Γιόβετιτς ήταν στο πρώτο δοκάρι σε μια προσπάθεια με τακουνάκι να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μαυροβούνιος φορ έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα για το 5-1 των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός δεν σταματούσε πουθενά και ολοκλήρωσε το έπος του στο 103′. Τρομερή μπαλιά προς τον Μασούρα που μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Μισπάτι και γύρισε τη μπάλα προς τον Ελ Αραμπί ο οποίος σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα για το 6-1 των ερυθρόλευκων.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και έβδομο γκολ, με τον Αραμπί να χορεύει την άμυνα της Μακάμπι και τον τερματοφύλακα. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

  • ΜΑΚΑΜΠΙ: Μισπάτι, Σαχάρ (90+1′ Κοέν, 108′ Ν. Μπιτόν), Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο (113′ Νταβιντζάντα), Πέρετζ, Φαν Όβερεεμ (75′ Τούργκεμαν), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα (108′ Μπντόζα), Μίλσον (14′ Μπίτον), Ζαχάβι.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι (106′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95′ Μασούρας), Ποντένσε (103′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88′ Ελ Αραμπί).

Οι πιθανοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Οι δύο ελληνικές ομάδες είναι πιθανοί αντίπαλοι, αφού δεν υπάρχει περιορισμός από την UEFA πλέον. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες που μπορούν να κληρωθούν είναι οι Φενέρμπαχτσε, Φιορεντίνα, Πλζεν, Άστον Βίλα, Μπριζ και Λιλ.

Στην κλήρωση θα αναδειχθούν τόσο τα ζευγάρια των προημιτελικών, όσο και οι διασταυρώσεις σε ημιτελικά και τελικό που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

  • ΠΑΟΚ: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Φιορεντίνα, Πλζεν, Άστον Βίλα, Μπριζ, Λιλ
  • Ολυμπιακός: ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε, Φιορεντίνα, Πλζεν, Άστον Βίλα, Μπριζ, Λιλ

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4 (13′ Ελ Κααμπί / 4′, 30′ Ζάχαβι, 9′ Σαχάρ, 74′ Πέρετς)
  • Άγιαξ – Άστον Βίλα 0-0
  • Μόλντε – Μπριζ 2-1 (43′ Στέβενικ, 90+2′ Γκούλμπραντσεν / 85′ πέν. Ντε Κάιπερ)
  • Στουρμ – Λιλ 0-2 (28′, 51′ Ντέιβιντ)
  • Ντίναμο Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0 (37′, 71′ Πέτκοβιτς)
  • Σερβέτ – Πλζεν 0-0
  • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Φενέρμπαχτσε 0-3 (20′ Μπατσουαγί, 84′ Οστερβόλντε, 90+4′ πέν. Τάντιτς)
  • Μακάμπι Χάιφα – Φιορεντίνα 3-4 (12′ Σεκ, 29′ Κίντα, 67′ Καλαϊλί / 2′ Ενζολά, 58′ Μπελτράν, 73′ Μαντράγκορα, 90+5′ Μπάρακ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • ΠΑΟΚ – Ντίναμο Ζάγκρεμπ 5-1 (27′ Μπάμπα, 33′, 72′ Κουλιεράκης, 42′ Τόμας, 88′ πέν. Ζίβκοβιτς / 49′ Χότζα)
  • Φενέρμπαχτσε – Ουνιόν ΣενΖιλουάζ 0-1 (68′ Ράσμουσεν)
  • Φιορεντίνα – Μακάμπι Χάιφα 1-1 (59′ Μπάρακ / 88′ Καλαϊλί)
  • Πλζεν – Σερβέτ 3-1 πέν., 0-0 κ.α.
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6 παρ., 1-4 κ.α. (57′ πέν. Ζάχαβι / 10′ Ποντένσε, 36′ Φορτούνης, 45+3′, 65′ Ελ Κααμπί, 93′ Γιόβετιτς, 103′ Ελ-Αραμπί)
  • Άστον Βίλα – Άγιαξ 4-0 (25′ Γουότκινς, 60′ Μπέιλι, 75′ Ντουράν, 81′ Ντιαμπί)
  • Μπριζ – Μόλντε 3-0 (45+1′, 48′ Σκοβ Όλσεν, 70′ Σκόρας)
  • Λιλ – Στουρμ 1-1 (43′ Σάντος / 45+1′ Μπίρετ)

Σχετικά Άρθρα