Κύκλωμα κλοπής αυτοκινήτων:Νέα στοιχεία για τον γνωστό ηθοποιό -Η δράση της σπείρας

 Κύκλωμα κλοπής αυτοκινήτων:Νέα στοιχεία για τον γνωστό ηθοποιό -Η δράση της σπείρας

Ηθοποιός που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε γνωστή τηλεοπτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης είναι μεταξύ των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση που κατηγορείται για περισσότερες από 40 κλοπές αυτοκινήτων. Ο 51χρονος διέθετε συνεργείο αυτοκινήτων στις Αχαρνές και δίπλα από αυτό διατηρούσε έναν περιφραγμένο χώρο όπου λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων. Συχνός επισκέπτης του ήταν ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης ο οποίος πήγαινε με βαν και φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας φυσικά τον 51χρονο για την αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 40 κλοπές οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, ενώ έγιναν έξι συλλήψεις και κατασχέθηκαν 18 οχήματα και πλήθος εξαρτημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι «δουλειές» της ομάδας πήγαν τόσο καλά που κατάφεραν να αποκομίσουν από την δράση τους περισσότερα από 980.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι μεταξύ των θυμάτων της συμμορίας βρίσκεται και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε μεγάλους ελληνικούς συλλόγους.

Γείτονας ηθοποιού: “Είχε δύο πίτμπουλ που ορμούσαν σε όποιον έβλεπαν”

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο ηθοποιός δεν ήταν και ο ευκολότερος γείτονας για τους περίοικους. Και αυτό γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες, τα δυο πίτμπουλ του ηθοποιού ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους που δεν ξεμυτούσαν από τα σπίτια του!

«Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τα σκυλιά μας βόλτα. Να βγούμε εμείς έξω. Ήταν αμολυτά διαρκώς δυο πίτμπουλ και ορμούσαν σε όποιον έβλεπαν και αυτός άφαντος», ανέφερε γείτονας του ηθοποιού.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, πως οι γείτονες του ηθοποιού δεν έπεσαν από τα σύννεφα στην είδηση της σύλληψης του ηθοποιού για την συμμετοχή του στην σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας:

Τα δύο αδέρφια και οι κλοπές

Σύμφωνα με το protothema.gr, βασικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζαν δύο αδέρφια. Ο ένας ο οποίος εμφανίζεται και ως ο «αρχηγός» της συμμορίας, ήταν ιδιοκτήτης ενός συνεργείου-φανοποιείου στα Άνω Λιόσια και ήταν ο αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης.

klopes_oximatwn___3_

Το φανοποιείο του αποτελούσε ουσιαστικά την «έδρα» της ομάδας καθώς στον χώρο αυτό μεταφέρονταν τα οχήματα όταν επρόκειτο να πλαστογραφηθούν, ενώ παράλληλα ο φερόμενος ως αρχηγός παραλάμβανε εκεί αποσυναρμολογημένα εξαρτήματα οχημάτων και φρόντιζε για την περαιτέρω διάθεσή τους.

klopes_oximatwn___4_

Επίσης χειρίζονταν προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών στις διαμεταφορικές εταιρίες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις εταιρείες που ήλεγχε, ενώ διαχειριζόταν και τις χρηματικές ροές για τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.

klopes_oximatwn___6_

Όσον αφορά στον αδερφό του, ήταν ιδιοκτήτης μίας εκ των εταιρειών που λειτουργούσαν ως «όχημα» για τις παρανομίες της ομάδας και είχε κομβικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

klopes_oximatwn___7_

Τα διαλυτήρια

Αναφορικά με τα άλλα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν, οι ρόλοι τους ήταν οι εξής: Ένας από τους συλληφθέντες είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία αυτοσχέδιου διαλυτηρίου.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους στα επί μέρους ανταλλακτικά τους. Όταν ολοκλήρωνε τον κύκλο των εργασιών του τα παρέδιδε με ένα βαν στο συνεργείο – φανοποιείο του «αρχηγού».

klopes_oximatwn___2_

Παράλληλα δύο έτερα μέλη της ομάδας που επίσης συνελήφθησαν, αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν τα οχήματα που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης. Σε καθημερινή βάση οι δύο άνδρες έβγαιναν «βόλτα» με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αναζητούσαν νέα αυτοκίνητα – στόχους.

klopes_oximatwn___8_

Αφού αφαιρούσαν το όχημα που τους ενδιέφερε, το μετέφεραν σε συνοικιακές οδούς ή σε μία κρυψώνα ενός χωμάτινου οικοπέδου στάθμευσης στου Παπάγου, για να μην ανευρεθούν. Μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, τα μέλη της οργάνωσης τοποθετούσαν στα αυτοκίνητα πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών Αρχών και τα παρέδιδαν στον «αργηγό» για τα περαιτέρω.

klopes_oximatwn___9_

Ο έκτος συλληφθείς διέθετε και αυτός συνεργείο αυτοκινήτων στις Αχαρνές και πλησίον αυτού σε ανώνυμη οδό σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη από τσίγκους και μεγάλη διπλή πόρτα, λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων. Τον χώρο του αυτοσχέδιου διαλυτηρίου επισκέπτονταν τακτικά ο φερόμενος ως «αρχηγός» με ένα βαν και φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας για την αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων.

klopes_oximatwn___5_

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα