Κιμ Γιονγκ Ουν: Οδήγησε τανκ σε στρατιωτική επίδειξη

 Κιμ Γιονγκ Ουν: Οδήγησε τανκ σε στρατιωτική επίδειξη

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συμμετείχε… δυναμικά σε πρόσφατη στρατιωτική επίδειξη στη Βόρεια Κορέα, οδηγώντας ένα τανκ σε μια προσομοίωση μάχης που είχε ως στόχο να αναδείξει τις ικανότητές του. Σύμφωνα με το KCNA, o Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε «μεγάλη ικανοποίηση» για τη δύναμη του νέου τύπου άρματος μάχης, που βρισκόταν στο επίκεντρο της επίδειξης που πραγματοποιήθηκε χθές, Τετάρτη.

Το ρεπορτάζ του κρατικού μέσου ανέφερε πως τα νέα τανκ των ενόπλων δυνάμεων «ελίσσονται με ταχύτητα εν μέσω των χειρότερων συνθηκών μάχης και χτυπούν τον στόχο με μεγάλη δύναμη, σπάζοντας τις γραμμές άμυνας με ευελιξία».

Οι ασκήσεις συμπίπτουν με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας, αλλά η έκθεση της Βόρειας Κορέας δεν ανέφερε κάτι τέτοιο. Οι φωτογραφίες δείχνουν τη συμμετοχή οκτώ από τα νεότερα βασικά μοντέλα αρμάτων μάχης, καθώς και παλαιότερων αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων Hughes MD 500. Σημείωση: Στην πρώτη φωτογραφία ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται μέσα στο τανκ κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο, διακρίνεται το κεφάλι του Κιμ Γιονγκ Ουν να ξεπροβάλλει από το μπροστινό μέρος του άρματος μάχης. Σε άλλες φωτογραφίες, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εμφανίζεται να ποζάρει με στρατιώτες και αξιωματούχους φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν.

Σχετικά Άρθρα