Μπάιντεν-Τραμπ: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση – Ποιος θα κερδίσει

 Μπάιντεν-Τραμπ: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση – Ποιος θα κερδίσει

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε οριακό προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας έναντι του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ενώ και οι δύο έχουν εξασφαλίσει επαρκή στήριξη από τα κόμματά τους για να κατέβουν ως υποψήφιοι στις κάλπες.

Το 39% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση μίας εβδομάδας, που ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, δήλωσε ότι θα ψήφιζε για τον Μπάιντεν, από το Δημοκρατικό Κόμμα, εάν διεξάγονταν σήμερα οι εκλογές, συγκριτικά με το 38% που επέλεξε τον Ρεπουμπλικάνο, πρώην πρόεδρο Τραμπ. Το προβάδισμα για τον Μπάιντεν είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος της δημοσκόπησης (1,8 ποσοστιαία μονάδα).

Πολλοί ψηφοφόροι παραμένουν αναποφάσιστοι, με το 11% να υποστηρίζει ότι θα ψήφιζε άλλους υποψηφίους, το 5% ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες και το 7% να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι θα ψήφιζε ή να αρνείται να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

Και οι δύο υποψήφιοι κουβαλούν σημαντικά βάρη στην δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προεδρία της ΗΠΑ, με τους ψηφοφόρους να ανησυχούν για την ηλικία του Μπάιντεν, 81 ετών, και τις τέσσερις επικείμενες δίκες του Τραμπ, μεταξύ των οποίων μία με τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να ανατρέψει την εκλογική ήττα του 2020.

Σχετικά Άρθρα