Απίστευτος ΠΑΟΚ! Συνέτριψε 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε στους “8”

 Απίστευτος ΠΑΟΚ! Συνέτριψε 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε στους “8”

Μια ΠΑΟΚάρα… έτοιμη για να φτάσει μέχρι και στον τελικό του Conference League εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα όπου επικράτησε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1, έφερε τούμπα το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση στους “8” του Conference League και την Παρασκευή (15/3) το μεσημέρι θα μάθει τον επόμενο αντίπαλο του αλλά και όλους τους αντιπάλους του μέχρι και τον τελικό της αναμέτρησης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλιεράκη που πέτυχε δύο γκολ και είχε μια ασίστ, στο πρώτο τέρμα των γηπεδούχων, και χωρίς να υστερήσει κανείς καθώς όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο έφτασε σε μια επική ανατροπή την οποία ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του πίστευαν και το έδειξαν στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Με ένα συγκλονιστικό παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτεροι, δεν άφησαν κανένα δικαίωμα στη Ντιναμό να μπει στο παιχνίδι και κατάφεραν να βάλουν “φωτιά” στην Τούμπα που ζητούσε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη λήξη της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ανά τέσσερα λεπτά περίπου απειλούσε την εστία των Κροατών και κατάφερε από το πρώτο 45λεπτο να βρει σκορ πρόκρισης. Ο Μπάμπα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Κουλιεράκη στο 27′.

Ο Έλληνας αμυντικός με σουτ εκτός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 33′.

Ενώ Ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ, σκορ πρόκρισης, με τον Μπράντον Τόμας στο 42′ μετά από υπέροχη ασίστ του Τάισον.

Η Ντιναμό κατάφερε να μειώσει στο δεύτερο μέρος καθώς μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε και σκόραρε για το 3-1 με τον Χότζα στο 49′.

Ο ΠΑΟΚ όμως μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και βρήκε ένα ακόμη γκολ, στο 72′ με τον Κουλιεράκη, για να φτάσει ξανά σε σκορ πρόκρισης.

Ενώ η νίκη του ΠΑΟΚ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 88′ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ντεσπόντοφ στο 88′.

Το πλάνο του Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Κροατία ενώ έκανε και την έκπληξη με την παρουσία του Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα ενώ η δεύτερη αλλαγή είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Σβαμπ αντί του Οζντόεφ.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κοτάρσκι με τον Βιεϊρίνια να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Μπάμπα να παίζει αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κεντζιόρα, Κουλιεράκης. Στα χαφ έπαιξαν ως δίδυμο οι Σβαμπ – Μεϊτέ και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Ζίβκοβιτς στα δεξιά, Τάισον αριστερά και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον προωθημένο Μπράντον Τόμας.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, να πιέσουν τους αντιπάλους τους και να βρουν ένα γκολ που θα έβαζε “φωτιά” στην Τούμπα και θα έδινε “φτερά” στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 15′ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι ο Κουλιεράκης πήρε την καρφωτή κεφαλιά και ο Νέβιστιτς σωτήρια με το σώμα του έδιωξε σε κόρνερ τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνδυάστηκαν υπέροχα από τα δεξιά με τη μπάλα να πηγαίνει στην περιοχή στον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε την ντρίμπλα και το σουτ το οποίο έφυγε πάνω από την εστία.

Ο δικέφαλος απείλησε ξανά στο 23′ και πάλι με τον Κουλιεράκη. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Έλληνα αμυντικό να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Δύο γκολ σε έξι λεπτά ο ΠΑΟΚ

Στο 27′ της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Μπάμπα. Ο Ζίβκοβιτς στα αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι προς το δεύτερο όπου ο Μπάμπα με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 33′ η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Κουλιεράκης είχε μείνει μπροστά στη φάση και είχε βρεθεί σε θέση δεξιού εξτρέμ. Υποδέχτηκε τη μπάλα, την έφερε προς τα μέσα και με το αριστερό επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σούσιτς, άλλαξε λίγο πορεία και κατάληξε στην εστία του Νέβιστιτς για το 2-0 του ΠΑΟΚ που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 37′ με τον Πέτκοβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, αυτός έκανε το πλασέ με τον Κοτάρσκι να διώχνει με το ένα χέρι.

Σκορ πρόκρισης στο 42′ για τον δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 42′ του αγώνα όταν η μπάλα έφτασε στον Τάισον στα αριστερά. Αυτός σήκωσε το κεφάλι, είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Μπράντον Τόμας, του έβγαλε μια γλυκιά σέντρα και ο Ισπανός με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 των γηπεδούχων.

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια της Τούμπας μετά τα πρώτα 45+3′ λεπτά στην αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες μετά την ανάπαυλα μπήκαν στην Τούμπα για το δεύτερο μέρος του αγώνα χωρίς αλλαγές.

Μείωσε η Ντιναμό στο 49′ με τον Χότζα

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 49′ με τον Χότζα. Ο Πέτκοβιτς προσπάθησε να περάσει τον Κεντζιόρα, αυτός απομάκρυνε τη μπάλα που έφτασε στον εξτρέμ των Κροατών ο οποίος έκανε ένα διαγώνιο σουτ για να νικήσει τον Κοτάρσκι και προσωρινά να δώσει ελπίδες στους φιλοξενούμενους.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που είχαν με τη μείωση του σκορ αλλά ο Κοτάρσκι ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Στο 56′ μάλιστα ο Σπίκιτς μετά από ωραία ενέργεια βρέθηκε τετ α τετ με τον Κροάτη γκολκίπερ, έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ άπλωσε το δεξί του πόδι και απομάκρυνε τη μπάλα.

Ενώ και στο 64′ πάλι ο σκόρερ της Ντιναμό βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε μια ωραία ενέργεια και το σουτ στο αριστερό γάμα με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα.

Ο Κουλιεράκης με την… καρδιά το τεταρτο γκολ του ΠΑΟΚ

Στο 72′ της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά σε σκορ πρόκρισης με το τέταρτο γκολ από τον Κουλιεράκη. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σβαμπ τσίμπησε τη μπάλα και ο Κουλιεράκης με την… καρδιά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 4-2.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (82′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον (67′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (78′ Μουργκ), Μπράντον (78′ Σαμάτα).

Ντίναμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80′ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς, Σπίκιτς (74′ Κανέκο), Χότζα (80′ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.

Σχετικά Άρθρα