Τραμπ: Απορρίφθηκαν 6 κατηγορίες για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

 Τραμπ: Απορρίφθηκαν 6 κατηγορίες για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

Ο δικαστής στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ απέρριψε κάποιες από τις κατηγορίες εναντίον. Συγκεκριμένα ο δικαστής ο δικαστής της κομητείας Φούλτον στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, Σκοτ Μακάφι, απέρριψε συνολικά έξι κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ και συνεργατών του και ανέφερε ότι ο ισχυρισμός των εισαγγελέων ότι οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να εξαναγκάσουν αξιωματούχους να παραβούν τον όρκο τους δεν ήταν αρκετά λεπτομερής.

Οι τρεις από τις κατηγορίες βάραιναν τον Τραμπ, τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η βασική κατηγορία του εκβιασμού, που έχει απαγγελθεί στον Τραμπ και όλους τους συγκατηγορουμένους του, παραμένει σε ισχύ.

Ο Μακάφι πρόκειται να εκδώσει σύντομα μια πολυαναμενόμενη απόφαση για το αν η εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση, η Φάνι Γουίλις, θα πρέπει να εξαιρεθεί λόγω του ερωτικού δεσμού που διατηρούσε με έναν δικηγόρο τον οποίο προσέλαβε για να αναλάβει τη διαδικασία της δίωξης των κατηγορουμένων.

Σχετικά Άρθρα