Τέμπη: Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα της Ελπίδας Χούπα – “Η Εξεταστική ήταν μία παρωδία”

 Τέμπη: Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα της Ελπίδας Χούπα – “Η Εξεταστική ήταν μία παρωδία”

Η Ελπίδα Χούπα ήταν ένα από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο πατέρας της, Χρήστος, επιμένει στις ευθύνες που «βαραίνουν» τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αλλά και πολιτικά πρόσωπα, τονίζοντας δακρυσμένος πως «στα καλά καθούμενα μάς “βύθισαν” στο ανείπωτο πένθος», σε μία συνέντευξη – κατάθεση ψυχής στο Newsbomb.gr.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, με 57 ανθρώπους να «φεύγουν» άδικα από τη ζωή, ύστερα από τη σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών.

Την 11η Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα, με πολλούς ανθρώπους, μεταξύ εκείνων και μέλη οικογενειών που θρηνούν τον αδόκητο χαμό των αγαπημένων τους, να κάνουν λόγο για μία «παρωδία».

Μεταξύ των ανθρώπων που «έχασαν» τη ζωή τους, ήταν και η φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελπίδα Χούπα. Ήταν μόλις 28 ετών. Ο πατέρας της, Χρήστος, στέκεται στις ευθύνες που «βαραίνουν» τόσο τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων όσο και πολιτικά πρόσωπα, επισημαίνοντας συντετριμμένος πως «στα καλά καθούμενα μάς “βύθισαν” στο ανείπωτο πένθος», σε μία συνέντευξη – κατάθεση ψυχής στο Newsbomb.gr.

“Τίναξαν στον αέρα τις οικογένειές μας, με μπουρλότο”

«Όπως και οι άλλες 56 οικογένειες, έτσι και εγώ, είμαστε χαροκαμένοι άνθρωποι και όχι δικαστές. Τίναξαν στον αέρα τις οικογένειές μας, με μπουρλότο· είχαμε μία χαρά οικογένεια, εγώ και όλοι οι υπόλοιποι –εξαίρετοι– άνθρωποι που γνωρίζω τώρα και στα καλά καθούμενα μάς “βύθισαν” στο ανείπωτο πένθος», υπογραμμίζει αρχικά ο Χρήστος Χούπας.

«Άμα έχεις παιδί, έχεις ξενυχτήσει δίπλα του επειδή έχει πυρετό, έχεις “ματώσει” για να το σπουδάσεις γιατί ήταν διαβαστερό και δεν χόρταινε πτυχία, τότε θα καταλάβεις. Το παιδάκι μου δεν είχε ούτε καρκίνο, ούτε οδήγησε μεθυσμένο, ούτε τίποτα. Ταξίδευε με το πιο σίγουρο μέσο, έτσι νόμιζε όλη η Ελλάδα. Τι να με καταλάβεις εσύ, ένα παιδί;

Ενώ ένας άλλος άνθρωπος, που χαιρετούσε και εκείνος στην αποβάθρα τα παιδιά του, με καταλαβαίνει απόλυτα. Τι σχέση έχει το λεωφορείο με το τρένο; Ο κόσμος έχει φοβία. Τέτοια ανευθυνότητα και ξεχαρβάλωμα… Η διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο και την πλήρωσαν τα παιδάκια μας. Τα λουλούδια στο χώμα… Προσωπικά, επιμένω στις ευθύνες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και των πολιτικών προσώπων, τα οποία αν είχαν τσίπα και φιλότιμο και ήταν στην Ιαπωνία, θα έκαναν χαρακίρι», αποκαλύπτει εν συνεχεία.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα