ΣΥΡΙΖΑ/Ευρωεκλογές: Στις 22 Μαρτίου η λίστα υποψήφιων, 14 Απριλίου οι προκριματικές -Τα πρώτα ονόματα

 ΣΥΡΙΖΑ/Ευρωεκλογές: Στις 22 Μαρτίου η λίστα υποψήφιων, 14 Απριλίου οι προκριματικές -Τα πρώτα ονόματα

Στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν, κατά πάσα πιθανότητα, και οι φίλοι του κόμματος εκτός από τα μέλη. Αυτό αποφασίστηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο που συνεδρίασε την Τετάρτη παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, με όλα τα μέλη του να συμφωνούν πως πρέπει να γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία αρκεί να διασφαλιστούν τεχνικά ζητήματα ασφαλείας.

Στις 22 Μαρτίου η λίστα των υποψηφίων

Σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι τις 22 Μαρτίου θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι στη συνέχεια θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις εβδομάδες για την εσωκομματική προεκλογική τους εκστρατεία.

Την Κυριακή, 17 Μαρτίου, εξάλλου, κλείνει η πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων.

Την Πέμπτη η παρουσίαση της ευρωδιακήρυξης του κόμματος

Παραλλήλως, συζητήθηκαν και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει ο κ. Κασσελάκης αύριο, στις 19.00, στον Ελληνικό Κόσμο.

Παραλλήλως, θα προχωρήσει και η καμπάνια του κόμματος για την οικονομία πάνω στις προτάσεις που διατύπωσε χθες ο πρόεδρός του.

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία απόντος του κ. Κασσελάκη που θα έχει ήδη στρατευτεί.

Τα πρώτα ονόματα

Στο ψηφοδέλτιο σίγουρα, χωρίς να περάσουν δηλαδή από τη διαδικασία των προκριματικών, θα είναι οι δυο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Υποψήφια θα είναι σίγουρα και η Δώρα Αυγέρη η μέχρι πρότινος Εκπρόσωπος Τύπου. Ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος έχει εκδηλώσει ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας, Νικόλας Φαραντούρης και ο Γιώργος Τσίπρας

Επίσης, υποψήφιος θα πρέπει να θεωρείται και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς που το τελευταίο διάστημα έχει συχνές επαφές με τον Στέφανο Κασσελάκη και συμμετέχει σε εκδηλώσεις και μαζώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται στη μάχη των προκριματικών να ριχθούν κορυφαία κομματικά στελέχη, πρώην υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές.

Σχετικά Άρθρα