Συνάντηση Μητσοτάκη Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

 Συνάντηση Μητσοτάκη Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει στις 4 Απριλίου ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821.

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σήμερα στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αποκάλυψε την ημερομηνία του ταξιδιού.

Από την άλλη, Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και δηλώνουν: Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία.

Ερωτηθείς ποιον προτιμά, τον Τζο Μπάιντεν ή τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

  • «Όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός, θα σεβαστούμε την επιλογή του προφανώς. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν από τις ράγες στις οποίες έχουν μπει, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος».

Σχετικά Άρθρα