Παππάς για Χατζηδάκη: “Αδυνατεί να εξηγήσει γιατί αρνείται η ΝΔ να λάβει μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις”

 Παππάς για Χατζηδάκη: “Αδυνατεί να εξηγήσει γιατί αρνείται η ΝΔ να λάβει μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις”

«Ο κ. Χατζηδάκης καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς διότι αδυνατεί να εξηγήσει για ποιους λόγους αρνείται η ΝΔ να λάβει μέτρα ανακούφισης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Νίκος Παππάς απαντώντας στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. «Η ΝΔ αντιδρά αμήχανα και ενοχικά στην παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς απαντώντας.

Στη συνέχεια επανέλαβε τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εάν τόσο ανησυχεί για τις επενδύσεις, που επί ημερών του εξαντλούνται σε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων, του θυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, προτείνουμε:

  • Μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 2%.
  • Κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 5% για 303.000 επιχειρήσεις.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του υπουργού Οικονομικών σημειώνει: «Για ποια επιβάρυνση μιλά, λοιπόν, ο κ. Χατζηδάκης; Για το επιπλέον 2% σε 10.000 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες, επίσης, προτείνουμε να ισχύει η μείωση του μισθολογικού κόστους και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου; Ο υπουργός της κυβέρνησης “προσφέρω ασυδοσία, χαρίζω υπερκέρδη” θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτηση του «επιτέθηκε» σε Στέφανο Κασσελάκη, Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας για τις φορολογικές προτάσεις του πρώτου πως «ο κ. Κασσελάκης ”Έπαθε… Τσίπρα” και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Αμετανόητοι μετά τη διπλή ήττα των εκλογών του 2019 και του 2023, συνεχίζουν τα ίδια πολιτικά παραμύθια».

Σχετικά Άρθρα