Μαρουσάκης: Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

 Μαρουσάκης: Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Ασταθής παραμένει ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο καιρός θα βελτιωθεί το Σαββατοκύριακο κάνοντας τη χάρη στους εκδρομείς του τριήμερου καθώς μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα η αστάθεια θα περιοριστεί.

Ο άστατος καιρός θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά τμήματα με καταιγίδες από το πρωί στο Ιόνια και τα Δυτικά ηπειρωτικά ενώ η αστάθεια θα γενικευτεί τις επόμενες ώρες, αλλά κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η ημέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες αλλά το απόγευμα οι συννεφιές θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να συναντήσουμε ακόμα και μπόρες γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 9 βαθμούς για να φτάσει το μεσημέρι στους 19.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα ξεκινά με συννεφιές ενώ το απόγευμα ενδέχεται να υπάρξουν διάσπαρτες βροχές. Η θερμοκρασία μέχρι τους 18.

Όπως ανέφερε ο Kλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένει η αστάθεια τόσο σήμερα αλλά και αύριο, ενώ Παρασκευή και Σάββατο που θα γίνει και η έξοδος των εκδρομέων θα είναι δύο πολύ καλές καιρικά ημέρες με τις μπόρες να εμφανίζονται κυρίως σε βουνά το απόγευμα.

Την Κυριακή αναμένουμε μια έξαρση της απογευματινής αστάθειας χωρίς όμως να προβληματίζει ιδιαίτερα οπότε και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν θα αντιμετωπίσουν αξιόλογα προβλήματα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα περιορίζεται σημαντικά και πάλι κι έτσι το πέταγμα του χαρταετού θα πραγματοποιηθεί χωρίς καιρικά προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα