Ισραηλινοί σκότωσαν 12χρονο με σφαίρα στην καρδιά -Τον θεώρησαν… απειλή (εικόνα, vid)

 Ισραηλινοί σκότωσαν 12χρονο με σφαίρα στην καρδιά -Τον θεώρησαν… απειλή (εικόνα, vid)

Ένα 12χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη, που έπαιζε με τον αδερφό του και τους φίλους του μπροστά από το σπίτι τους, έπεσε νεκρό από ισραηλινά πυρά στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νοσοκομειακούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της αστυνομίας του Ισραήλ. Σε βίντεο που ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε το CNN, διακρίνεται ο 12χρονος Rami Al Halhouli να κρατά βεγγαλικό πάνω από το κεφάλι του και αμέσως μετά ακούγεται πυροβολισμός. Στη συνέχεια, το αγόρι φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και το βεγγαλικό να φεύγει από το χέρι του.

Όπως αναφέρει το CNN, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν σε μια “βίαιη αναταραχή” στον προσφυγικό καταυλισμό και ένας αξιωματικός της συνοριακής αστυνομίας πυροβόλησε “προς έναν ύποπτο που έθεσε σε κίνδυνο τις στρατιωτικές δυνάμεις ενώ έριχνε βεγγαλικά προς την κατεύθυνσή τους”.

Σημειώνεται ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την τρίτη νύχτα του Ραμαζανίου.

Το 12χρονο αγόρι που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι “άτομα το βράδυ της Τρίτης (12/3) πέταξαν βόμβες μολότοφ και εκτόξευσαν βεγγαλικά προς τις δυνάμεις ασφαλείας”.

Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε, επίσης, ότι ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που Παλαιστίνιοι στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ στόχευσαν με βόμβες μολότοφ και βεγγαλικά τις αστυνομικές δυνάμεις. “Ενισχυμένες και μυστικές δυνάμεις της συνοριοφυλακής αναπτύχθηκαν για να εξουδετερώσουν τις απειλές και να αποτρέψουν βίαιες διαταραχές στην περιοχή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Itamar Ben-Gvir, επαίνεσε τον στρατιώτη που πυροβόλησε και σκότωσε το 12χρονο αγόρι.

“Υποστηρίζω τους μαχητές της Συνοριοφυλακής που επιχειρούν αυτή τη στιγμή και διακινδυνεύουν τη ζωή τους εναντίον δεκάδων Αράβων ταραχοποιών στο Σουαφάτ”, δήλωσε ο Μπεν-Γκβίρ. “Χαιρετίζω τον στρατιώτη που σκότωσε τον τρομοκράτη – έτσι ακριβώς πρέπει να ενεργείτε εναντίον των τρομοκρατών – με αποφασιστικότητα και ακρίβεια”, είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία δεν έχει παραδώσει ακόμη τη σορό του 12χρονου στην οικογένειά του.

Συγκλονίζει η μητέρα του 12χρονου

Η μητέρα του, η Rawia, 50 ετών, βρισκόταν μέσα στο σπίτι όταν ακούστηκε ο πυροβολισμός. Όταν άκουσε κάποιον να φωνάζει το όνομά της, έτρεξε έξω στη νύχτα. “Στην αρχή δεν σκέφτηκα κάτι πολύ άσχημο, επειδή δεν υπήρχαν συγκρούσεις με την αστυνομία ή διαδηλώσεις τριγύρω, ούτε ήχοι από πυροβολισμούς ή χειροβομβίδες κρότου λάμψης” είπε.

“Μετά είδα το σώμα του Rami πεσμένο στο έδαφος και σκέφτηκα ότι απλά είχε πέσει. Όταν γύρισαν το σώμα του, είδα μια τρύπα στο στήθος του. Η σφαίρα ήταν στην καρδιά του… “Τότε άρχισα να ουρλιάζω”.

Σχετικά Άρθρα