Ζαλμάς: Η ζωή μου άλλαξε ριζικά όταν κάποιοι έγραψαν ψέματα – Η δημοσιογραφία έχει μεγάλη αλητεία μέσα της

 Ζαλμάς: Η ζωή μου άλλαξε ριζικά όταν κάποιοι έγραψαν ψέματα – Η δημοσιογραφία έχει μεγάλη αλητεία μέσα της

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night show ήταν ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίοδο που δημοσιεύματα ανέφεραν ότι έπασχε από AIDS. Όλα ξεκίνησαν μετά τον χαμό του φίλου του και συνεργάτη, Αλέξη Μπίστικα με τον οποίο συγκατοικούσε.

«Η δημοσιογραφία έχει μεγάλη αλητεία μέσα της. Όταν τραβάς τα φώτα πάνω σου αν πέσεις στα χέρια κάποιων αλητών, θα γράψουν αλητείες. Δεν αντέδρασα γιατί είχα τα μυαλά πάνω από το κεφάλι. Τώρα θα τους είχα κάνει μία μήνυση και θα έπαιρνα πολλά χρήματα. Αξίζει να ασχοληθείς όταν ξαφνικά η ποιότητα της ζωής σου αλλάζει ριζικά λόγω του ότι κάποιοι γράφουν ψέματα για εσένα. Το AIDS εκείνα τα χρόνια ήταν κοινωνική πανούκλα, άλλαξε ριζικά η ζωή μου έγινε ζημιά και στην προσωπική και στην επαγγελματική μου ζωή» είπε ο Σταύρος Ζαλμάς.

«Εγώ είχα ένα σπίτι μεγαλούτσικο και ο Αλέξης νοίκιαζε ένα δωμάτιο σε αυτό για τις περιόδους που γυρνούσε από την Αγγλία, εκεί σπούδαζε. Αυτή ήταν η συγκατοίκηση. Κάποια στιγμή χτύπησε η πόρτα, τον είδα μπροστά μου και είπα: εδώ συμβαίνει κάτι πολύ κακό. Το παιδί αυτό αν ζούσε θα έφτανε πάρα πολύ ψηλά, είχε τεράστιο ταλέντο και πολυσχιδές. Μαζευτήκαμε οι φίλοι και κουβεντιάσαμε την περίπτωση αυτή και τον οδηγήσαμε στους γιατρούς όπου και διεγνώσθη» πρόσθεσε ο Σταύρος Ζαλμάς.

«Έχω συμφιλιωθεί με τη φθορά του χρόνου… Δε πρόλαβα να περάσω κρίση ηλικίας, με απασχολούσαν άλλα πράγματα. Αν δεν έχεις κολλήσει σε μια εικόνα του παρελθόντος, μπορείς να παίξεις ρόλους μεγαλύτερους σε ηλικία… Δεν υπηρέτησα ποτέ με θέρμη την εικόνα του ζεν πρεμιέ. Αν παγιδευτείς σε μια εικόνα, παύεις να είσαι καλλιτέχνης» ανέφερε για τη σχέση του με τον χρόνο και τον τίτλο του «ζεν πρεμιέ» που του είχαν αποδώσει.

Σχετικά Άρθρα