Ρωσία: Πρόστιμο 500€ σε δύο γυναίκες επειδή φιλήθηκαν σε εστιατόριο και το ανέβασαν στο Telegram (vid)

 Ρωσία: Πρόστιμο 500€ σε δύο γυναίκες επειδή φιλήθηκαν σε εστιατόριο και το ανέβασαν στο Telegram (vid)

Η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Τρίτη πως καταδίκασε σε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ δύο νεαρές γυναίκες, οι οποίες φιλήθηκαν μέσα σε ένα εστιατόριο και κατόπιν δημοσίευσαν ένα βίντεο με το φιλί τους, με φόντο την πλήρη καταστολή των κοινοτήτων ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα. Σε αυτό το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται οι γυναίκες να κάθονται σε ένα τραπέζι και να προσποιούνται πως δέχονται μια πρόταση γάμου, προτού προσφέρουν η μία στην άλλη ένα δακτυλίδι και ανταλλάξουν ένα φιλί.

Οι κατηγορούμενες, δύο γυναίκες ηλικίας 19 και 24 ετών, τα ονόματα των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κρίθηκαν ένοχες βάσει ενός άρθρου κατά της «προπαγάνδας υπέρ των μη παραδοσιακών σχέσεων ή σεξουαλικών προτιμήσεων», ανέφερε σήμερα η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της περιοχής του Κρασνοντάρ (νότια) στο Telegram.

Το δικαστήριο τις καταδίκασε στην καταβολή ενός «διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ρουβλιών η κάθε μία», ήτοι περίπου 500 ευρώ, παρά τη «συγγνώμη» που ζήτησαν νωρίτερα ενώπιον των αστυνομικών.

Σε πλάνα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti διακρίνεται η μία από τις νεαρές γυναίκες, με το πρόσωπό της να έχει καλυφθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία, να εξηγεί στον διοικητή της αστυνομίας ότι επρόκειτο για μία «πλάκα» που έκαναν στους ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «τον Φεβρουάριο του 2024, αυτές οι δύο κάτοικοι της πόλης Κρασνοντάρ δημοσίευσαν ένα βίντεο κλιπ, στο οποίο παρουσιαζόταν μια απρεπής συμπεριφορά σε έναν δημόσιο χώρο».

Από το 2013, ένας νόμος στη Ρωσία απαγορεύει την «προπαγάνδα» των «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» που απευθύνεται σε ανήλικους.

Ο νόμος διευρύνθηκε στα τέλη του 2022 για να απαγορεύσει κάθε μορφή «προπαγάνδας» υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τα βιβλία και τις ταινίες.

Σχετικά Άρθρα