Μαύρος: “Ο Κασσελάκης μαθαίνει και αποκτά πολιτική υπόσταση, ο Ανδρουλάκης δημιουργεί κόπωση” (vid)

 Μαύρος: “Ο Κασσελάκης μαθαίνει και αποκτά πολιτική υπόσταση, ο Ανδρουλάκης δημιουργεί κόπωση” (vid)

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων σε σχέση με τους κινδύνους και τις προκλήσεις των ευρωεκλογών ανέλυσε ο Δημήτρης Μαύρος, αναλυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB. Ο κ. Μαύρος, μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε ότι ο χρόνος ως τις ευρωεκλογές είναι πυκνός, ωστόσο σημείωσε ότι αν υπάρξει κάποια προκλητικότητα μπορεί να μειωθεί η αποχή, ωστόσο, αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν μπορεί να είναι αυξημένη.

Παρατήρησε δε πως η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια αδύναμη αντιπολίτευση, ωστόσο σημείωσε πως είναι πληγωμένο το θυμικό των πολιτών.

Ερωτηθείς από πού κινδυνεύει να έχει απώλεια ψήφων η ΝΔ ο κ. Μαύρος είπε πως περισσότερο από τα δεξιά της, συμπληρώνοντας ότι η ίδια η ΝΔ έχει μετακινηθεί και έχει κάτσει γερά στο χώρο του κέντρου καθώς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει εσωτερικά μπερδέματα.

Ερωτηθείς για το δίπολο Κασσελάκη-Ανδρουλάκη ο κ. Μαύρος σημείωσε: «Όσο πυροβολούν τον κ. Κασσελάκη είτε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε εκτός, μπαρουτοκαπνίζεται και μαθαίνει, δηλαδή θρέφεται από αυτό το πράγμα και άρα αποκτά μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση από τότε που ξεκίνησε.

Και από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρουλάκης όσο προσπαθεί να ζυγίσει τις καταστάσεις, να είναι πολιτικώς ορθός και να είναι και λίγο έτσι και λίγο αλλιώς, μάλλον χάνει. Ενώ παλαιότερα ανέβαινε σταδιακά, και τσιμπούσε 0,5%, 1% τώρα δημιουργεί κόπωση».

Σχετικά Άρθρα