Λιακούλη: Η ΝΔ κυνικά “στρίβει το μαχαίρι”, στο συλλογικό ανοιχτό τραύμα

 Λιακούλη: Η ΝΔ κυνικά “στρίβει το μαχαίρι”, στο συλλογικό ανοιχτό τραύμα

«Τα αναπάντητα “γιατί” του εγκλήματος των Τεμπών, δυστυχώς, αυξάνονται εκθετικά ακόμη και μετά το τυπικό πέρας της “Εξεταστικής” Επιτροπής της Βουλής» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «στα 57 αρχικά “γιατί” των αδικοχαμένων θυμάτων και στα εκατοντάδες “γιατί” των συγγενών και των φίλων τους, τώρα, προστέθηκε ενάμισι εκατομμύριο ακόμη “γιατί”, πολιτών, που με την υπογραφή τους στηρίζουν το σχετικό ψήφισμα των συγγενών των θυμάτων».

    Όπως σημειώνει: «Απέναντι σε όλα αυτά τα “γιατί”, η κυβερνητική πλειοψηφία των βουλευτών με το πόρισμά της, εμπαίζοντας θεσμικά την ίδια την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, λίγο πολύ, δήλωσε απρόσωπα πως έφταιγαν οι ανθρώπινοι χειρισμοί. Παράλληλα, όμως, ένιωσαν την ανάγκη να προσθέσουν πως για το μετέπειτα “μπάζωμα” της περιοχής που δεν επέτρεψε να συλλεχθούν απαραίτητα στοιχεία: “Δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια συγκάλυψης”, αλλά μόνο …”υπηρεσιακοί” λόγοι».

    Η κυρία Λιακούλη έθεσε μάλιστα το ερώτημα «ποια ψυχολογική ανάγκη όμως οδηγεί μια ομάδα βουλευτών αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε συνέντευξή του, να προβεί σε μια τέτοια διατύπωση, αν όχι η ανάγκη να αποποιηθούν την ευθύνη …μιας οργανωμένης συγκάλυψης;» για να απαντήσει: «Μια οργανωμένη συγκάλυψη που δεν ξεκίνησε ωστόσο εχθές από το πόρισμα της ΝΔ, αλλά παλαιότερα, όταν επιλέχθηκε και “αξιοποιήθηκε” από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή η “αφηρημένη”, όσο και ιδεοληπτική, πρόταση του ΚΚΕ για διερεύνηση του συνολικού πλαισίου λειτουργίας των σιδηροδρόμων από το μακρινό …1997 (!) μέσω εξεταστικής επιτροπής, αντί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη βάση του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε συγκεκριμένες εγκληματικές ευθύνες. Μια οργανωμένη συγκάλυψη που συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής με τον αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων, με την ιδιότυπη “προστασία” που προσφέρθηκε αφειδώς στον ομογάλακτο, πρώην υπουργό, κ. Κ. Καραμανλή από τους βουλευτές της ΝΔ, από τον αποκλεισμό μαρτύρων για το μετέπειτα μπάζωμα της περιοχής της τραγωδίας και την προφύλαξη τού εν ενεργεία υφυπουργού κ. Χ. Τριαντόπουλου, με την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητηθεί από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το σύνολο της δικογραφίας και, τέλος, την …αιφνίδια λήξη των εργασιών της Επιτροπής, τύπου “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.»

   Παράλληλα, εκτίμησε ότι «οι βουλευτές της ΝΔ μπορεί μέσω αυτών των παρελκυστικών τακτικών να προστάτεψαν τους δικούς τους αρμόδιους υπουργούς, όπως και τα διορισμένα από τους ίδιους στελέχη των εμπλεκόμενων εταιριών. Δεν προστάτεψαν όμως την δική τους πολιτική τιμή, όπως και την τιμή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Το ίδιο έκαναν και εχθές, με την κατάθεση του προσβλητικού “πορίσματός” τους».

    Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Όσο όμως συνεχίζουν να εναποθέτουν προσβολές πάνω στο συλλογικό τραύμα, να στρίβουν κυνικά το μαχαίρι στην πληγή, τα “γιατί” θα πολλαπλασιάζονται και είναι βέβαιο πως σύντομα θα τους “πνίξουν“».

Σχετικά Άρθρα