“Κλείδωσε” ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

 “Κλείδωσε” ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

People fly kites at Heptapyrgion (Yedi Kule) district during ‘Clean Monday’ celebrations in Thessaloniki, Greece on February 27, 2023. ‘Clean Monday’ marks the end of the carnival period and the first day of Great Lent in the Eastern Orthodox Christian church calendar. / Κόσμος πετάει χαρταετό κατά την διάρκεια εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στο Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ), Θεσσαλονίκη, 27 Φεβρουαρίου 2023.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη ενώ βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας δεν εμπνέει κάποια ανησυχία, αλλά σήμερα θα είναι άστατος «με βροχές – καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου “πι”), ενώ η αφρικανική σκόνη σιγά σιγά θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικότερα και νοτιότερα γεωγραφικά διαμερίσματα».

Στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συνεχίζει λέγοντας πως: «Διατηρείται ο άστατος καιρός και το επόμενο διήμερο με την πιο άστατη καιρικά ημέρα να είναι η Πέμπτη».

«Από Παρασκευή και στη συνέχεια ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν μπόρες – καταιγίδες το απόγευμα με έμφαση τον ηπειρωτικό κορμό» σημείωσε.

«Επομένως το τριήμερο – τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας δε φαίνεται να προβληματίζουν οι καιρικές συνθήκες τόσο στην έξοδο αλλά και την είσοδο των εκδρομέων ή και για όσους μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα» καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα