Κέιτ Μίντλετον: “Πήραν το πρόσωπό της από εξώφυλλο του Vogue και το έβαλαν στη φωτογραφία” – Σιγή στο Παλάτι

 Κέιτ Μίντλετον: “Πήραν το πρόσωπό της από εξώφυλλο του Vogue και το έβαλαν στη φωτογραφία” – Σιγή στο Παλάτι

Σάλο έχει προκαλέσει η παραδοχή της Κέιτ Μίντλετον ότι «πείραξε» τη φωτογραφία που έδωσε το Παλάτι στη δημοσιότητα στην Γιορτή της Μητέρας Μία θεωρία θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί το εξώφυλλο της Vogue με την Κέιτ Μίντλετον από το 2016 και μία δεύτερη θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί φωτογράφιση της πριγκιπίσσας της Ουαλίας από τον Νοέμβριο του 2023.

Την πρώτη θεωρία για το εξώφυλλο της Vogue την ανέπτυξε η εργαζόμενη στα social media της Daily Mirror, Ρούμπι Νάλντρετ.

«Η ανάλυσή μου για το σίριαλ της φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον είναι ότι πήραν το πρόσωπό της από το εξώφυλλο που έκανε για τη Vogue πριν από αρκετά χρόνια και το “έβαλανα” στη φωτογραφία της περασμένης Κυριακής» έγραψε.

Τη δεύτερη θεωρία ανέπτυξε η TikToker, Άλιν Άστον, η οποία υποστηρίζει ότι η εικόνα της Κέιτ Μίντλετον προήλθε από φωτογραφία που είχε τραβηχτεί τον Νοέμβριο του 2023 σε εμφάνισή της σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

«Ξέρω όπως όλοι ξέρουν ότι η φωτογραφία υπέστη επεξεργασία αλλά έκανα έρευνα και πιστεύω ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2023. Φοράει το ίδιο πουλόβερ από την εταιρεία Rice, πιστεύω. Δείτε και τη γραμμή του λαιμού της και τα υπόλοιπα στοιχεία» είπε για τη θεωρία της η Άστον.

Το Sky News ανέλυσε τα μεταδεδομένα (metadata) της επίμαχης φωτογραφίας και όπως διαπίστωσε το αρχείο σώθηκε δύο φορές σε έναν Apple Mac μετά από επεξεργασία: Η πρώτη φορά ήταν στις 9:54 το βράδυ της Παρασκευής και η δεύτερη στις 9:39 το πρωί του Σαββάτου.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν η αποθήκευση των δύο αρχείων έγιναν στην ίδια συσκευή καθώς και από ποιον έγιναν μολονότι η Μίντλετον παραδέχθηκε ότι «πειραματίστηκα με την επεξεργασία».

Τα ίδια μεταδεδομένα δείχνουν, τέλος, ότι η φωτογραφία απαθανατίστηκε με μια φωτογραφική μηχανή Canon 5D mark IV που κοστίζει £2.930 με έναν φακό Canon 50mm αξίας £1.630.

Το παλάτι αρνείται πεισματικά, παρά τον σάλο, να δώσει στη δημοσιότητα την αυθεντική φωτογραφία πάνω στην οποία έγινε το photoshop, κάτι που από μόνο του πυροδότησε περαιτέρω συζήτηση.

Ακόμη και διάσημοι Βρετανοί που στηρίζουν την βασιλική οικογένεια όπως ο γνωστός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν έσπευσε να ζητήσει τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας.
Η διαμάχη επισκίασε τη χθεσινή λειτουργία της Ημέρας της Στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, της οποίας ηγούνταν για πρώτη φορά η βασίλισσα Καμίλα συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Γουίλαμ, απουσία του Βασιλιά Καρόλου που ηχογράφησε για πρώτη φορά ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. 

Πληροφορίες: Skynews, DailyPost, Mirror, Dailymail

Σχετικά Άρθρα