Γεωργιάδης για τον καρκινοπαθή αυτόχειρα: “Είχε ραντεβού, το φάρμακο υπάρχει κανονικά”

 Γεωργιάδης για τον καρκινοπαθή αυτόχειρα: “Είχε ραντεβού, το φάρμακο υπάρχει κανονικά”

Με παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο τι συνέβη με την περίπτωση του καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε στην Κρήτη. Ο 72χρονος ανέμενε το φάρμακό του για να ξεκινήσει τις θεραπείες ωστόσο αυτό καθυστερούσε με αποτέλεσμα ο άνδρας στην απελπισία του να απαγχονιστεί.

«Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει ο ΕΣΥ λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα. Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 και εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε μια φορά, υπήρχε λόγω έλλειψης και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του», ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης.

«Βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο» – Συγκλονίζει ο ξάδερφος του

Σοκ και θλιψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία η τραγωδία που σημειώθηκε στην Κρήτη, όπου ένας καρκινοπαθής μην αντέχοντας άλλο τους πόνους έβαλε τέλος στη ζωή του. Στην κάμερα του MEGA, μίλησε ο ξάδερφος του 72χρονου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ξάδερφος του 72χρονου μίλησε για τους αφόρητους πόνους του ηλικιωμένου αλλά και για το «άφαντο» φάρμακο.

«Τέλη Δεκέμβρη διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Ξεκίνησε η διαδικασία για να μπορέσει να κάνει θεραπείες. Το ραντεβού κλείστηκε για τέλος Φλεβάρη μετά από 2 μήνες. Ο όγκος είχε πάει στα 9,5 εκατοστά, είχε αρχίσει να αισθάνεται πόνου.

Βρίσκουμε ότι το κόστος (σ.σ. του φαρμάκου) ήταν στα 11,75 ευρώ και χρειάζονταν 3 φιαλίδια. Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο ξάδερφος του 72χρονου.

Στη συνέχεια εξήγησε πως μετά από κάποιες προσπάθειες σε τοπικό ραδιόφωνο αλλά και την εμπλοκή ενός βουλευτή, βρέθηκε το φάρμακο κλείστηκε το ραντεβού της χημειοθεραπείας για σήμερα, Τετάρτη. Ωστόσο, ο ηλικιωμένος μη μπορώντας να αντέξει τους πόνους έβαλε τέλος στη ζωή του δύο μέρες νωρίτερα…

«Ήταν τόσο απογοητευμένος από την κατάσταση την όλη. Βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο».

Σχετικά Άρθρα