Εξάρχεια: Το κλεμμένο κινητό της 36χρονης πρόδωσε τους Σομαλούς δράστες

 Εξάρχεια: Το κλεμμένο κινητό της 36χρονης πρόδωσε τους Σομαλούς δράστες

Γνώριμοι των Αρχών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα ωστόσο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι είναι οι δύο Σομαλοί δράστες που εισέβαλαν μέσα στη νύχτα στο διαμέρισμα 36χρονης στα Εξάρχεια, τη λήστεψαν και αποπειράθηκαν να την βιάσουν. Η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη τους και να συλλάβει τον έναν από το κινητό της γυναίκας που το έκλεψαν και στη συνέχεια το πούλησαν σε κατάστημα μεταχειρισμένων.

Το κινητό έδειξε τα ίχνη τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η συσκευή ενεργοποιήθηκε η Αστυνομία κατάφερε μέσω εφαρμογής που ήταν συνδεδεμένη η 36χρονη να εντοπίσει τη διεύθυνση του μαγαζιού.

Από εκεί και πέρα οι αστυνομικοί τους ταυτοποίησαν και η 36χρονη τους αναγνώρισε.

Όπως αναφέρθηκε και οι δύο είναι γνώριμοι των Αρχών, καθώς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ δήλωναν ανήλικοι και τώρα 18 και 20 ετών χωρίς ωστόσο να μπορεί να ταυτοποιηθεί η πραγματική τους ηλικία.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 20χρονο που χρησιμοποιούσε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή ενώ αναζητείται ο δεύτερος δράστης.

Οι εφιαλτικές στιγμές της 36χρονης

Η 36χρονη μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε.

«Μου έπιασε το πηγούνι με το ένα χέρι και με το άλλο μου άνοιξε το στόμα και κοίταξε τα δόντια μου, προφανώς για να δει αν έχω χρυσό δόντι. Οπότε δείχνει ότι θα μου το ξερίζωνε».

«Από την μπαλκονόπορτα μπήκανε. Την ώρα που κοιμόμουνα, ξύπνησα, τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Μου λένε ‘σουτ, μη φωνάξεις’. Αποπειράθηκαν και οι δύο να με βιάσουν. Πήγε ο ένας να ψάξει για τα λεφτά, ο πρώτος που έκανε την απόπειρα κι ο άλλος ενώ είχε μείνει μαζί μου, προσπάθησε κι αυτός. Έπιασε το μόριό του και προσπαθούσε έντονα να μου κατεβάσει κι αυτός την κουβέρτα κι εγώ τράβαγα την κουβέρτα και του έλεγα όχι, όχι δε θέλω».

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, φανερώνουν την δράση των αδίστακτων νεαρών Σομαλών.

«Έρχονται να με ξυπνήσουν και μου λένε ‘πού είναι τα λεφτά;’ Έλεγα δεν υπάρχουν λεφτά, ψάξε. Μου λέγανε συνέχεια μη φωνάζεις. Εγώ δε φώναξα ποτέ. Κι οι δύο κρατούσαν κατσαβίδι. Ήμουν ψύχραιμη. Οι δράστες φύγανε όταν βρήκαν το χρηματικό ποσό».

Το βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή και οι περιγραφές της 36χρονης οδήγησαν τους αστυνομικούς του τμήματος Εξαρχείων στη σύλληψη του ενός δράστη και στην ταυτοποίηση του άλλου.

«Δε φορούσανε κουκούλες, δε φορούσανε γάντια. Έχω κάποια φωτάκια, τα οποία φωτίζουν όλο το δωμάτιο κι έτσι μπόρεσα να αναγνωρίσω και τους δύο».

Εγκληματικότητα

Το περιστατικό αυτό στα Εξάρχεια αλλά και γενικότερα η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, κρατά ανάστατους τους κατοίκους.

«Φόβο, κυρίως φόβο, ανασφάλεια. Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά».

Ζητούν για ακόμα μια φορά περισσότερη αστυνόμευση για να μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς φόβο.

Οι κάτοικοι του κέντρου ζουν με την ελπίδα αυτά τα περιστατικά βίας και ανομίας σύντομα να αποτελούν παρελθόν.

Σχετικά Άρθρα