Τέμπη: Αυθεντικά βίντεο από άλλη κάμερα αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για την έκρηξη και τη φωτιά

 Τέμπη: Αυθεντικά βίντεο από άλλη κάμερα αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για την έκρηξη και τη φωτιά

Ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, για θέματα πυρκαγιάς, Βασίλης Κοκοτσάκης μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε πως μαζί με τον καθηγητή στο Χιούστον Μανώλη Παπαδάκη, παρέλαβαν και νέο υλικό βίντεο από άλλη κάμερα που κατέγραψε το δυστύχημα τις εκρήξεις και την πυρκαγιά.

Συνδυαστικά πλέον μετά τις αποκαλύψεις της Παρασκευής με την ανάλυση του βίντεο της πρώτης κάμερας που είχαν στην διάθεση τους, εδραιώνεται, σύμφωνα με τον ίδιο πλήρως η τεχνική τους έκθεση για το τι συνέβη μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχίων, στην εμπορική και την έκρηξη σε βαγόνι κοντέινερ αυτής.

«Έχουμε τα αυθεντικά βίντεο, αυτό επιβεβαιώνει και δείχνει και περισσότερα πράγματα», ανέφερε σήμερα.

Ο κ. Κοκοτσάκης, αναφέρθηκε όμως και στην «κοπτοραπτική» αναλύσεων από διάφορους ειδικούς, μετά την κατάθεση στην ανάκριση της τεχνικής τους έκθεσης και την παρουσίαση στο ΚΡΗΤΗ-TV , την περασμένη Παρασκευή, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: «Τα όσα καταγράφουμε με στοιχεία στην τεχνική μας έκθεση , τα έχουμε καταθέσει από την Παρασκευή το πρωί, δια μέσω εκπροσώπων του Συλλόγου Οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, με την υπογραφή μας , προς υποβοήθηση περαιτέρω της ανάκρισης, για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Σε αντίθεση με όσους “ειδικούς” ή “μη” , που σχολιάζουν επί αυτής της τεχνικής έκθεσης ό,τι νομίζουν ή και πολιτικολογώντας ορισμένοι κατά πως τους βολεύει. Η δική μας δουλειά, δεν είναι αυτή, με την υπογραφή μας, δίνουμε στοιχεία προς έρευνα, στις ανακριτικές αρχές, είναι πικρόχολο κάποιοι να παίζουν με τα στοιχεία αυτά, εκπτώσεις με τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας , εμείς δεν θα κάνουμε» .

Το OPEN έφερε στη δημοσιότητα νέο βίντεο ντοκουμέντο για την εθνική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη. Το ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο προέρχεται από κάμερα που βρισκόταν δίπλα στις ράγες. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει οι συγγενείς των θυμάτων στο βίντεο διακρίνονται τρεις διαδοχικές εκρήξεις ενώ ακολουθεί δημιουργία νέφους.

Οι ειδικοί που μίλησαν στο OPEN και συνέταξαν νέα συμπληρωματική έκθεση αναφέρουν ότι με το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργούνται νέα δεδομένα για το φορτίο που ενδεχομένως να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε τις εκρήξεις και τη φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν 30 από τους επιβάτες που βρίσκονταν στο τρένο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαρτίου η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στην Κομισιόν ζητώντας συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών- «Ελπίζω να είναι παρούσα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν».

Σχετικά Άρθρα