ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει στην εισαγγελία Αρείου Πάγου το πόρισμα του για τα Τέμπη

 ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει στην εισαγγελία Αρείου Πάγου το πόρισμα του για τα Τέμπη

Αύριο Τρίτη στις 13.00 μ.μ θα κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλη της Επιτροπής: Βασίλη Κόκκαλη, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διονύση Καλαματιανό, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Παιδείας και Γιάννη Σαρακιώτη, συντονιστή ΕΠΕΚΕ.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητάμε παραπομπή Καραμανλή στη Δικαιοσύνη – Έχει τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψης εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει σκανδαλωδώς τον πρώην υπουργό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα του δε ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι:

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης.

Η έγνοια του ήταν αλλού:

Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών.

Ο πρωθυπουργός φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μετά το 2019.

Έχει όμως την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες».

«Όλοι ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή επειδή η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα του δε ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Δυναμώστε το αίτημα για Δικαιοσύνη.

Για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας.

Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν» καταλήγει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχετικά Άρθρα