ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στην Βουλή την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη -Τα ερωτήματα στον Χρυσοχοΐδη

 ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στην Βουλή την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη -Τα ερωτήματα στον Χρυσοχοΐδη

Το θέμα της ομοφοβικής επίθεσης στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο το βράδυ φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου. Στην ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη στάση της αστυνομίας, «καθώς το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από το Α.Τ. και σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και παρόλα αυτά, τα άτομα αυτά έδρασαν ανενόχλητα».

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Επίθεση εναντίον δυο διεμφυλικών ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους

Το βράδυ της 9ης Μαρτίου ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκαν εναντίον δυο διεμφυλικών ατόμων ηλικίας 21 ετών, τα οποία κατέφυγαν σε κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν, μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η εικόνα αυτή προκαλεί ντροπή, ξυπνά τρομακτικές αναμνήσεις και δημιουργεί αναπαραστάσεις κοινωνικών φαινομένων πολύ παλιότερων και σκοτεινών εποχών, στις οποίες κυριαρχούσε το παρακράτος, η συντήρηση, ο αναχρονισμός και η μισαλλοδοξία.

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά η στάση της Αστυνομίας, καθώς το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από το Α.Τ και σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και παρόλα αυτά, τα άτομα αυτά έδρασαν ανενόχλητα.

Οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η ρητορική των στελεχών της κυβέρνησης καλλιεργεί το σκοταδισμό και τη βία, με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις και την ανεπάρκειά τους.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα με τον χειρότερο τρόπο. Το χθεσινό περιστατικό προκαλεί ντροπή και θλίψη.

Προμηνύει όσα έρχονται αν δεν δράσουμε άμεσα.

Επειδή όλοι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες ανησυχούμε βαθειά και είμαστε αποφασισμένοι να υψώσουμε τείχος απέναντι στο φασισμό και στις εκφάνσεις του.

Επειδή πρέπει να τελειώσουμε με τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Επειδή η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας, του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ της επιλογής σεξουαλικού προσανατολισμού είναι αδιαπραγμάτευτα.

Επειδή έχουμε όλοι ευθύνη να δώσουμε τη μάχη απέναντι στο σκοτάδι.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Γιατί ενώ το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από το Α.Τ και σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, τα άτομα που επιτέθηκαν εναντίον των δυο διεμφυλικών ατόμων, έδρασαν ανενόχλητα;

2) Τι προτίθεται να πράξει για την κατοχύρωση, στην πράξη, του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ της επιλογής σεξουαλικού προσανατολισμού που είναι αδιαπραγμάτευτο;

3) Τι προτίθεται να πράξει με σκοπό να αντιμετωπιστεί το ανησυχητικό φαινόμενο της έξαρσης της βίας και μάλιστα στις μικρές ηλικίες;

4) Τι προτίθεται να πράξει για την προστασία των δημοκρατικών αξιών και των αρχών του Ανθρωπισμού, απέναντι στη μισαλλοδοξία και στον σκοταδισμό που αναπτύσσονται ανησυχητικά επί των ημερών σας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Μπάρκας Κωνταντίνος

Ακρίτα Έλενα

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Γιαννούλης Χρήστος

Ζαμπάρας Μίλτος

Θρασκιά Ουρανία

Κασιμάτη Νίνα

Μάλαμα Κυριακή

Παππάς Πέτρος

Πούλου Παναγιού

Σαρακιώτης Ιωάννης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος».

Σχετικά Άρθρα