Συγχαρητήρια σε Λάνθιμο από Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

 Συγχαρητήρια σε Λάνθιμο από Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Τα συγχαρητήριά τους στον Γιώργο Λάνθιμο για τα τέσσερα Όσκαρ του Poor Things έδωσαν, με αναρτήσεις τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης.

«Χίλια μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τις 4 διακρίσεις που κατέκτησε στα φετινά Όσκαρ με την ταινία του «Poor Things». Η ξεχωριστή ματιά και η μοναδική αφηγηματική του δεινότητα δεν καθήλωσαν, απλώς, τους φίλους του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Αλλά γέμισαν με υπερηφάνεια όλες και όλους μας.

Στο πρόσωπο και στο έργο του Γιώργου καθρεφτίζεται η Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου. Εύχομαι αυτά τα σπουδαία βραβεία να είναι μόνο ένας από τους πολλούς ακόμη σταθμούς του προς την κορυφή της 7ης Τέχνης. Και το καλλιτεχνικό του όραμα να εμπνέει όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερους.

Συγχαρητήρια και πάλι», έγραψε ο πρωθυπουργός.

MITSOTAKIS_OSKAR_1c7a9.jpg

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως το παράδειγμα του Γιώργου Λάνθιμου ας αποτελέσει αφορμή ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να μην χρειάζεται οι Έλληνες δημιουργοί να εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

«Τα φώτα στραμμένα στο μεγαλείο της Τέχνης.

Συγχαρητήρια για τα 4 Όσκαρ που απέσπασε το Poor Things, στον Γιώργο Λάνθιμο. Έναν άνθρωπο που πέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας για να μεγαλουργήσει στο διεθνές σινεμά.

Mε κόπο, επιμονή στις ιδέες του και πίστη στο κινηματογραφικό του όραμα.

Ας μας επιτρέψει να μοιραστούμε τη χαρά του και να προσπαθήσουμε ώστε κάποτε οι Έλληνες δημιουργοί του σινεμά να μη χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να πραγματοποιήσουν τα παγκόσμια όνειρά τους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

KASSELAKIS_OSKAR_0d29e.jpg

«Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο. Συγχαρητήρια Γιώργο Λάνθιμε για το… τετράποντο!», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ANDROULAKIS_OSKAR_b6d28.jpg

Σχετικά Άρθρα