Στις 24 Μαρτίου, παρουσία Μητσοτάκη, η παρέλαση της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ

 Στις 24 Μαρτίου, παρουσία Μητσοτάκη, η παρέλαση της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει στις 24 Μαρτίου η παρέλαση της 25ης, στο Μόντρεαλ του Καναδά. Όπως δήλωσε η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, η παρέλαση θα γίνει στην καρδιά του Parc-Extension και αναμένεται να παραστεί τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, μαζί με άλλους αξιωματούχους των δύο κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παρέλαση θα ξεκινήσει στη 1:00 μ.μ., τοπική ώρα, από τη γωνία Hutchison, κατά μήκος της Jean-Talon και θα καταλήξει στην Birnam.

Θα συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ καθώς και των τμημάτων άλλων Υπηρεσιών του Οργανισμού, εθνικοτοπικοί σύλλογοι, σωματεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ομάδες από άλλες κοινότητες του Μόντρεαλ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού περιλαμβάνονται και άλλες εκδηλώσεις όπως η τιμητική κατάθεση στεφάνων, στο Κενοτάφιο του Λαβάλ, το Σάββατο, 23 Μαρτίου το πρωί και το τιμητικό δείπνο που θα δοθεί στο Château Reception Hall το βράδυ. Στη διάρκεια του δείπνου, θα απονεμηθεί το βραβείο του “Έλληνα της χρονιάς”.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στις 10:00 το πρωί, θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Park Extension. Θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση στη Jean-Talon. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη δεξίωση που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδας στον Καναδά και η Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ με την ευγενική συνδρομή του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μόντρεαλ, στο Κοινοτικό Κέντρο. 

Σχετικά Άρθρα