Πιερρακάκης: Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε μη κρατικά πανεπιστήμια

 Πιερρακάκης: Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Παιδείας, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Ο νόμος έθεσε τα αυστηρότερα κριτήρια για την εγκατάσταση παραρτημάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Υπάρχουν προτάσεις από μεγάλα και σημαντικά Πανεπιστήμια ώστε να έλθουν στη χώρα μας. Θα δούμε αργότερα τις προτάσεις, είμαστε ακόμη στη φάση των συζητήσεων. Το 60% των Ελλήνων ακαδημαϊκών λειτουργούν εκτός Ελλάδος», σημείωσε σήμερα το πρωί (11/03) ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οι ρυθμίσεις που κάναμε, αφορούν την αναβάθμιση των ελληνικών Πανεπιστημίων. Λάβαμε μία ρητή εντολή: Να πετύχουμε πράγματα και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να φέρουμε τη χώρα στο 2024. Τα επιχειρήματα του νομοσχεδίου που απλώθηκαν στη Βουλή, ήταν καταλυτικά. Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε μη κρατικά Πανεπιστήμια, λύσαμε μία ιστορική εκκρεμότητα», προσέθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Τα κριτήρια για τους καθηγητές αλλά και την κτηριακή εγκατάσταση είναι συγκεκριμένα και αυστηρότατα. Ήδη, κορυφαία αμερικανικά Πανεπιστήμια έχουν εκφράσει την επιθυμία να δομήσουν κοινά μεταπτυχιακά μαζί με ελληνικά. Όσον αφορά τον νόμο που φέραμε, τα 176 από τα 205 άρθρα αφορούν τα δημόσια Πανεπισήμια. Η χρημστοδότηση έχει αυξηθεί κατά 50% από το 2019. Φθάνουν αυτά τα χρήματα; Όχι, πρέπει να αυξηθούν», επεσήμανε ακόμη ο Υπουργός Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα