Ομοφοβική επίθεση Θεσσαλονίκη: “Φοβήθηκα αλλά δεν λύγισα -Θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν”

 Ομοφοβική επίθεση Θεσσαλονίκη: “Φοβήθηκα αλλά δεν λύγισα -Θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν”

Το ένα εκ των δύο θυμάτων της ομοφοβικής επίθεσης στην πλατεία Αριστοτέλους, μίλησε στον αέρα εκπομπής για τα όσα ένιωσε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, παρέα με τη φίλη του. Το non binary μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εξομολογήθηκε πως ένιωσε φόβο αλλά δεν λύγισε. Ξεκινώντας την περιγραφή του τι συνέβη, είπε ότι «περνάγαμε μπροστά στην πλατεία με φίλη μου και μια ομάδα ατόμων ξεκίνησε να μας χλευάζει και να μας βρίζει».

«Μετά με προσέγγισαν με τράβηξαν, με έφτυσαν και εγώ τους πέταξα το παγωτό που είχα αγοράσει. Μέσα σε 10 δεύτερα είχαν γίνει 200-300 τα άτομα, ήταν ξεχωριστές παρέες. Μας ακολούθησαν, μας κυνήγησαν και εμένα με χτύπησαν. Ενώ προσπαθούσα να τους αποφύγω, όσο με πλησίαζαν τόσο προσπαθούσα να καταγράφω πρόσωπα. Ήταν αρκετά δύσκολα, μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, κάποιοι αντέδρασαν, με προστάτευσαν και το μαγαζί μας έβαλε μέσα. Εμείς, όταν μας χτύπησαν, φύγαμε και μας ακολούθησαν. Στο μαγαζί που μπήκαμε τσακώθηκαν και με το προσωπικό» συνέχισε στην περιγραφή του.

«Φόβος ήταν σίγουρα ήταν αλλά δεν λύγισα. Είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα ώστε να τους βάλω και τους 300 να πληρώσουν» κατέληξε στον ΑΝΤ1

Όπως είπε στον ALPHA το ίδιο και η φίλη του είχαν έρθει για βόλτα στη Θεσσαλονίκη: «Μια κοπέλα τους είπε να σταματήσουν και την έσπρωξαν και αυτή. Πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι έχω μελανιές και κάτι σημάδια. Μου πέταξαν γυάλινες μπίρες και μπουκάλια».

«Είπα στη φίλη μου να φύγω και να τρέξουμε, δεν μπόρεσα να το κάνω επειδή είχα τακούνια. 20-30 άτομα ήταν πολύ επιθετικά. Αν δεν είχα καταφέρει να φύγω μπορεί και να μην μιλούσαμε αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «δεν ήταν προκλητική η δική μου συμπεριφορά. Ίσα-ίσα στα πρώτα σφυρίγματα και στο πρώτο φτύσιμο το μόνο που έκανα ήταν να πετάξω το παγωτό μου».

«Το μόνο που έκανα ήταν να φορέσω τη φούστα και τα τακούνια μου για να πάω να διασκεδάσω σε ένα εναλλακτικό πάρτι όπως αυτοί ντύνονται στα μαύρα σαν κλέφτες» κατέληξε το μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δέχθηκε την επίθεση.

Σχετικά Άρθρα