Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”: Ανοίγει και αξιοποιείται η πτέρυγα “Μπόμπολα” (εικόνες)

 Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”: Ανοίγει και αξιοποιείται η πτέρυγα “Μπόμπολα” (εικόνες)

Την επαναλειτουργία της Πτέρυγας «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», που ήταν κλειστή από το 2011, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των ασθενών και της τοπικής Κοινωνίας, του δήμου Πεντέλης.

Για το λόγο αυτό, συστήθηκε ομάδα από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Πεντέλης, προκειμένου να λειτουργήσει ο χώρος ως Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας αλλά και παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης  ανακοίνωσε από το προφίλ του στο Χ (πρώην twitter) ότι θα ενημερώσει αναλυτικά στο μέλλον «για τις ακριβείς λεπτομέρειες του σχεδίου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Υγείας, το πρωί του Σαββάτου (9 Μαρτίου), συνοδευόμενος από τη ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδου, τον Διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, κ. Δαλαΐνα, τη νέα Δήμαρχο Πεντέλης, κα Κοσμοπούλου και μέλη του Δημοτικού της Συμβουλίου και της ομάδας της, επισκέφθηκε την Πτέρυγα «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στον Δήμο Πεντέλης. Η πτέρυγα «Μπόμπολα» παραμένει κλειστή από το 2011 και το υπ. Υγείας αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Δήμο Πεντέλης για να αξιοποιήσει τον χώρο αυτό προς όφελος των ασθενών και της τοπικής Κοινωνίας. Μετά την επίσκεψη στα κτίρια, ο υπουργός και οι συνεργάτες του πήγαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα στην αξιοποίηση του χώρου αυτού. Μία ομάδα εργασίας συστήθηκε μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Πεντέλης, με στόχο να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας αλλά και παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε και τις ακριβείς λεπτομέρειες του σχεδίου», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.  

Σχετικά Άρθρα