Μονή Αββακούμ: Οι 100 γυναίκες που έμειναν έγκυες – Πως διαφήμιζαν τα θαύματα

 Μονή Αββακούμ: Οι 100 γυναίκες που έμειναν έγκυες – Πως διαφήμιζαν τα θαύματα

Tα όσα έρχονται στο φώς από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το πρωτοφανές σεξουαλικό και οικονομικό σκάνδαλο στη  Μονή Όσιου Αββακούμ στην Κύπρο, συγκλονίζουν.Σαν να μην έφταναν οι κάμερες που κατέγραψαν μοναχούς σε σεξουαλικές συνευρέσεις εντός της μονής, τα αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά ύψους 800.000 ευρώ και η ακίνητη περιουσία (ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό), φαίνεται πως οι μοναχοί καπηλεύονταν την πίστη των ανθρώπων και «διαφημίζουν» πως «100 γυναίκες έμειναν έγκυες» χάρη στην επίσκεψή τους στο μοναστήρι.

Πρόσφατα, ο ηγούμενος Νεκτάριος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε σε 100 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και μέσω της Μονής, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, απέκτησαν τελικά παιδί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο ηγούμενος δηλώνει πως 100 οικογένειες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με αποδείξεις γιατρών, αλλά ύστερα από παρέμβαση του Οσίου Αββακούμ απέκτησαν παιδί «φυσικώ τω τρόπω».

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ δημοσιεύει ανάρτηση της Μονής με 3.787 views στις 4 Ιουλίου2022 και υπό τον τίτλο «Ο Άγιος Αββακούμ με θαύμα χαρίζει παιδάκι…»,

Στην ανάρτηση καταγράφονται τα ακόλουθα: «Ακόμα ένα τεράστιο θαύμα που δίνει παιδάκι ο Άγιος Αββακούμ. Θαύμα τεκνογονίας σε ζευγάρι από τον Τίμιο Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Οσίου Αββακούμ του Θαυματουργού στην Σοφία και τον Μάρκο ανδρόγυνο από την Λάρνακα πνευματικά παιδιά του γέροντα Νεκταρίου του Ηγουμένου του Ιερού Ανδρικού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση του Θαυματουργού στο Φτερικούδι.

Όταν πήγαν στο μοναστήρι ο Γέροντας Νεκτάριος τους σταύρωσε στην Πανήγυρη του Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι 2 Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα