Κάρολος:Ταλαιπωρημένος, με κόκκινα μάτια στο πρώτο μήνυμα μετά τον καρκίνο (vid)

 Κάρολος:Ταλαιπωρημένος, με κόκκινα μάτια στο πρώτο μήνυμα μετά τον καρκίνο (vid)

Με κόκκινα μάτια και πρησμένα χέρια εμφανίστηκε ο βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο του μήνυμα, με αφορμή την ημέρα της Κοινοπολιτείας, μετά τη διάγνωση ότι έχει καρκίνο και την έναρξη των θεραπειών στις οποίες υποβάλλεται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Μάλιστα, ενώ από το πρωί είχε γίνει γνωστό τι θα πει, το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βασιλική οικογένεια το απόγευμα της Δευτέρας (11/3). «Η Κοινοπολιτεία είναι σαν την καλωδίωση ενός σπιτιού και οι άνθρωποι της, η ενέργειά μας και οι ιδέες μας είναι το ρεύμα που διατρέχει αυτά τα καλώδια. Μαζί και μεμονωμένα, ενδυναμωνόμαστε ανταλλάσσοντας προοπτικές και εμπειρίες και προσφέροντας και δανειζόμαστε τους μυριάδες τρόπους με τους οποίους έχουμε αντιμετωπίσει ο καθένας τις προκλήσεις της εποχής μας» ακούγεται να λέει, όπως γράφει και η λεζάντα στη σχετική ανάρτηση που έγινε στο Instagram της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να υπηρετεί τη Βρετανία όσο καλύτερα το επιτρέπουν οι δυνάμεις του.

Το μήνυμα αυτό περιλαμβάνεται στο διάγγελμά του για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Το 615 λέξεων διάγγελμά του είχε ήδη μαγνητοσκοπηθεί και όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η Sun, ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε πως «έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, μου ζεσταίνει την καρδιά η σκέψη για το πώς η Κοινοπολιτεία ήταν μια σταθερά σε όλη τη ζωή μου – μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας».

«Τις προηγούμενες εβδομάδες με συγκίνησαν οι σκέψεις και οι ευχές σας για την υγεία μου και εγώ από την πλευρά μου μπορώ να συνεχίσω να σας υπηρετώ όσο καλύτερα το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε όλη την Κοινοπολιτεία καθώς συνεχίζουμε μαζί το ταξίδι» είπε ο Βρετανός βασιλιάς.

Δείτε το βίντεο:

Το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο μήνα στο κάστρο του Ουίνδσορ με τον Κάρολο να φέρεται να στοχεύει να παρευρεθεί στη σύνοδο των επικεφαλής των κυβερνήσεων των κρατών της Κοινοπολιτείας στη Σαμόα τον προσεχή Οκτώβριο.

Σχετικά Άρθρα