Καλπάζει από ρεκόρ σε ρεκόρ το Bitcoin

 Καλπάζει από ρεκόρ σε ρεκόρ το Bitcoin

Το «σύμπαν» των ρυθμιστικών αρχών στις μεγάλες αγορές του πλανήτη φαίνεται να έχει «συνωμοτήσει» υπέρ του Bitcoin, που κάνει δυναμική είσοδο στις mainstream επενδύσεις και βλέπει την τιμή του να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Σήμερα, Δευτέρα, το Bitcoin, εκτινάχθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τα 71.000 δολάρια, καθώς η βρετανική αρχή εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει για πρώτη φορά σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να καταθέσουν αιτήσεις για διαπραγματεύσιμα αμοιβαία προϊόντα (ETPs).

Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό βήμα μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να ανάψει το πράσινο φως σε spot διαπραγματεύσιμα αμοιβαία (ETFs) του Bitcoin.

Η ανακοίνωση και το νέο ράλι

Η βρετανική Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν θα αντιταχθεί σε αιτήματα από αναγνωρισμένες χρηματιστηριακές πλατφόρμες  για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος αγοράς για διαπραγματεύσιμα χρεόγραφα (ETN) συνδεόμενα με το κρυπτονόμισμα.

Τα χρηματιστήρια θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν επαρκείς ελέγχους, έτσι ώστε οι συναλλαγές να είναι τακτικές και να παρέχεται η κατάλληλη προστασία στους επενδυτές. Πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις του καθεστώτος του Ηνωμένου Βασιλείου για την έκδοση ενημερωτικών δελτίων από εισηγμένες.

Στον απόηχο της είδησης η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε πάνω από 3% στα 71.726,49 δολάρια. Το Ether είδε την τιμή του να ενισχύεται σχεδόν 2%, στα 4.014,90 δολάρια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα