Βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης σε κάβα στην Καλλιθέα- Μεγάλες υλικές ζημιές

 Βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης σε κάβα στην Καλλιθέα- Μεγάλες υλικές ζημιές

Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κάβα στην Καλλιθέα στην οδό Λαγουμιτζή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 και προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στην κάβα ποτών ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της μονάδας Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η εικόνα στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς έχουν σπάσει τζάμια κι έχουν εκτοξεύει αντικείμενα σε απόσταση πολλών μέτρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χώρος είχε ενοικιασθεί σε επιχειρηματία από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα του ΤΕΕΜ προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή.

Οι πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για θύματα ή τραυματίες, ωστόσο φαίνεται ότι το κατάστημα έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές ενώ από το οστικό κύμα έχουν προκληθεί ζημιές και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο βρέθηκαν ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας.

Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

Σχετικά Άρθρα