Ευρωεκλογές: Ανοιχτό σενάριο ο Στέφανος Κασσελάκης να κατέβει υποψήφιος

 Ευρωεκλογές: Ανοιχτό σενάριο ο Στέφανος Κασσελάκης να κατέβει υποψήφιος

Ανοιχτό παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA το ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης να κατέβει στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης την ψήφο των πολιτών δεν αποκλείεται.

Συνεχίζεται η φιλολογία γύρω από την ενδεχόμενη είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.
Πέρα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο φαίνεται να δέχτηκε εισήγηση να κατέβει ως υποψήφιος και στις ευρωεκλογές, διεκδικώντας μια θέση ευρωβουλευτή.

Το επίμαχο σε αυτό το σενάριο είναι πως, όπως του λένε συνεργάτες του, αν πάρει το βάπτισμα του πυρός σε εθνικές κάλπες που είναι οι ευρωεκλογές και εκλεγεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα θα είναι πιο δύσκολο να τον αμφισβητήσουν γιατί ήδη θα είναι εκλεγμένος.

Τι θα γίνει με το πόθεν έσχες

Στον προβλεπόμενο χρόνο θα κατατεθεί στο μεταξύ η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές νομικές ερμηνείες γύρω από το νόμο περί πόθεν έσχες, αναφορικά με τον αν ο κ. Κασσελάκης υποχρεούται να μεταβιβάσει τις μετοχές του στις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό και στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια διαπιστωμένη παράβαση από τη δικαιοσύνη, όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με το πόθεν έσχες και το πότε θα κατατεθεί απαντούν ότι αυτό θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο σύμφωνα με τις διατάξεις που εμπίπτουν σε κάποιον που δεν έχει θέση ευθύνης σε κυβερνητικό αξίωμα. Όπως αναφέρουν ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και εξελέγη πρόεδρος κόμματος.

Σχετικά Άρθρα