Σοκάρουν τα νέα βίντεο από επίθεση όχλου σε δύο τρανς στη Θεσσαλονίκη-Προσήχθησαν και 11 ανήλικοι

 Σοκάρουν τα νέα βίντεο από επίθεση όχλου σε δύο τρανς στη Θεσσαλονίκη-Προσήχθησαν και 11 ανήλικοι

Όπως φαίνεται στο νέο βίντεο ντοκουμέντο, που φέρνει στο δημοσιότητα το ThessToday, περισσότερα από 150 άτομα επιτέθηκαν στους δύο τρανς εκτοξεύοντας μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος τους, στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες κυνήγησαν τα δυο θύματα ενώ παράλληλα έβριζαν χυδαία.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο ThessToday, τα θύματα βρήκαν καταφύγιο σε ένα κατάστημα εστίασης.

«Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας “αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς”. Αν δεν τους φυγάδευαμε τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής. Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία», περιέγραψε.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που προχώρησαν σε 25 προσαγωγές. Από αυτές οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για 11 ανήλικους και 10 ενήλικες. Στις έρευνες συμμετέχει και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ. ΑΣ.

Ένα από τα δύο θύματα της τρανσφοβικής επίθεσης έδωσε τη δική του «απάντηση» για τα όσα συνέβησαν, μέσω ενός στόρι στο Instagram.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου τη ζωή. Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στη ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη», επισημαίνει.

Σχετικά Άρθρα