Κινέτα: Συμμορία είχε ρημάξει τα σπίτια της περιοχής

 Κινέτα: Συμμορία είχε ρημάξει τα σπίτια της περιοχής

Την περασμένη Πέμπτη (7/3/24) συνελήφθη ένας 48χρονος. Ο κατηγορούμενος, μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, κινούμενοι με αυτοκίνητο στην περιοχή της Κινέτας, διέρρηξαν ένα σπίτι και αφαίρεσαν χρυσαφικά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ κατά τη διαφυγή τους, αστυνομικοί της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας που πραγματοποιούσαν περιπολίες στην περιοχή αντιλήφθηκαν το περιστατικό και με συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν τον 48χρονο, και τον οδήγησαν στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο 48χρονος μαζί με άλλους συνεργούς, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2024, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από σπίτια στην περιοχή της Κινέτας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες, επέλεγαν εξοχικές κατοικίες που κατά τους χειμερινούς μήνες δεν κατοικούνταν και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Σε μία περίπτωση που έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία ή απειλές με σκοπό να εξασφαλίσουν την διαφυγή τους.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 5 κλοπές από σπίτια στην Κινέτα, και 2 κλοπές από σπίτια στους Αγίους Θεοδώρους και στη Μάνδρα.

Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εκβιάσεις σε βάρος ατόμων σε οικισμό στην περιοχή των Μεγάρων.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.  

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα