Χάος στη Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν στον Κασσελάκη και χτύπησαν αστυνομικό (vid)

 Χάος στη Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν στον Κασσελάκη και χτύπησαν αστυνομικό (vid)

Ένταση σημειώθηκε έξω από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ακροδεξιοί κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο queer ατόμων χθες στη Θεσσαλονίκη, αποπειράθηκαν να επιτεθούν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο, τελικά, αποδοκίμασαν την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”. Του φώναξαν “σκουπίδι” και τον αποκάλεσαν καταπιεστή.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων κρατώντας λοστούς επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να αρπάξουν το πηλήκιο του αστυνομικού. Στο “Ολύμπιον” έσπευσε όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικός. Ο τραυματίας αστυνομικός θα μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο 424 ΓΣΝΕ.

Δείτε το βίντεο με την είσοδο Κασσελάκη:

Φωτογραφίες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη μέσα στο Ολύμπιον όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:

Νωρίτερα, η ίδια ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε κατά της ομοφοβίας.

Πιο αναλυτικά, το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής από την πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε βάρος τρανς ατόμων στην περιοχή.

Η ένταση στο συλλαλητήριο προκλήθηκε όταν ομάδα περίπου 50 ακροδεξιών κινήθηκε επιθετικά προς το σώμα της συγκέντρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, μόλις τα άτομα αυτά έγιναν αντιληπτά από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να τους απωθήσουν και σημειώθηκαν συμπλοκές.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εμφανίστηκαν ομάδες ακροδεξιών που κινήθηκαν κρατώντας πυρσό προς το πλήθος.

“Περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις– αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα. Διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν και τους απώθησαν και τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά“, αναφέρει το Voria.gr.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Έσπασαν καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν στο «Αχίλλειον» ακροδεξιοί κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία κατά της χθεσινής ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο queer ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, τη στιγμή που η πορεία περνούσε μπροστά από το κατάστημα επί της λεωφόρου Νίκης, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να σπάει τα τραπέζια, τις καρέκλες, τα μανιτάρια θέρμανσης ακόμα και τμήμα της τζαμαρίας του μαγαζιού.

Στη συνέχεια της πορείας, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άτομο που στεκόταν μπροστά από το «Pepper».

Σε εκείνο το σημείο, επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσει τους δράστες.

Στη διαμαρτυρία κυριάρχησε το μήνυμα «Υπάρχουμε». Με πανό και πλακάτ, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας καταδίκασαν την ομοφοβία, τον φασισμό και τις διακρίσεις.

thessaloniki_loatki__2__2
thessaloniki_loatki__3__2
thessaloniki_loatki__4__2
thessaloniki_loatki__5__2

Σχετικά Άρθρα