Ζελένσκι σε Μητσοτάκη: “Γενναία η επίσκεψή στην Οδησσό-Mην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει”

 Ζελένσκι σε Μητσοτάκη: “Γενναία η επίσκεψή στην Οδησσό-Mην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει”

Με ανάρτησή του στο Twitter o Βολοντίμιρ Ζελένσκι αφού ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην Ουκρανία αποκαλύπτει τα όσα συζήτησαν κατά την ολιγόωρη συνάντησή τους στην Οδησσό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ουκρανός ηγέτης η συζήτηση αφορούσε τα συστήματα αεράμυνας της χώρας του, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην Μαύρη Θάλασσα και την μεταφορά των σιτηρών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Στη συνομιλία μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη@kmitsotakis συζήτησα τρόπους για την επέκταση του χώρου ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και για την προστασία της πρώτης γραμμής και όλων των πόλεων μας, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού. Η Ουκρανία απαιτεί περισσότερα συστήματα αεράμυνας.

Ενημερωθήκαμε επίσης για τη λειτουργία του διαδρόμου σιτηρών και την κατάσταση ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι κρίσιμο να ενισχυθεί η ασφάλεια των λιμενικών υποδομών.

Μιλήσαμε επίσης με τη στρατιωτική διοίκηση για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή της Οδησσού και στο νότιο μέτωπο, καθώς και για μέτρα αντιμετώπισης του ρωσικού στόλου.

Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα που βοηθά το κράτος και την κοινωνία μας στην προστασία της ζωής.

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί»

«Ήμουν στην Οδησσό χθες με τον Πρόεδρο @ZelenskyyUa όταν ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι κατά την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: Δεν θα τρομοκρατηθούμε. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί. #EPP2024« ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Θερμές ευχαριστίες Ζελένσκι σε Μητσοτάκη

Σε απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ζελένσκι απέστειλε τις ευχαριστίες του μέσω Τwitter για τη «σταθερή υποστήριξή του και τη γενναία επίσκεψή του στην Οδησσό».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρει ακόμη ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα», τονίζοντας ότι «μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».

Σχετικά Άρθρα