Γάζα: Πάνω από 30.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Νέα τραγωδία με θύματα παιδιά σε καταυλισμό

 Γάζα: Πάνω από 30.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Νέα τραγωδία με θύματα παιδιά σε καταυλισμό

Τουλάχιστον 30.960 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.524 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου, μετά από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το τοπικό υπουργείο Υγείας. Περίπου 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 122 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το ίδιο υπουργείο.

Μία ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε με πέντε ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους και άλλους δέκα να τραυματίζονται, όχι από βομβαρδισμούς και ανταλλαγή πυρών αυτή τη φορά, αλλά από αστοχία υλικού κατά τη διάρκεια ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Guardian, παλέτα με βοήθεια που έπεσε από αεροσκάφος, χτύπησε πολίτες καθώς δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το ατύχημα συνέβη το πρωί της Παρασκευής κοντά στον παράκτιο προσφυγικό καταυλισμό γνωστό ως αλ-Σάτι, ένα από τα πιο κατεστραμμένα μέρη της Γάζας, αφού ένα αλεξίπτωτο που ήταν προσαρτημένο στην παλέτα δεν άνοιξε σωστά και το δέμα έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανδρών, εφήβων και μικρότερων παιδιών που ήλπιζαν να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλες προμήθειες.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Shifa της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο επικεφαλής νοσηλευτής των επειγόντων περιστατικών, Μοχάμεντ αλ-Σέιχ. Ένας μάρτυρας από τον καταυλισμό δήλωσε ότι ο ίδιος και ο αδελφός του είχαν ακολουθήσει τη βοήθεια που έπεσε με αλεξίπτωτο με την ελπίδα να πάρουν «μια σακούλα αλεύρι». «Τότε, ξαφνικά, το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και έπεσε σαν πύραυλος στη στέγη ενός από τα σπίτια», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Γκουλ. «Δέκα λεπτά αργότερα είδα ανθρώπους να μεταφέρουν τρεις μάρτυρες και άλλους τραυματίες, οι οποίοι έμεναν στη στέγη του σπιτιού όπου έπεσαν τα πακέτα βοήθειας».

Σχετικά Άρθρα