Πειραιάς: Σε ποιον ανήκει το πρατήριο όπου σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη- Μαρτυρίες: Κινδύνεψαν άνθρωποι

 Πειραιάς: Σε ποιον ανήκει το πρατήριο όπου σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη- Μαρτυρίες: Κινδύνεψαν άνθρωποι

Σύμφωνα με μαρτυρίες κινδύνεψαν άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από την ισχυρή έκρηξη σε χώρο πάρκινγκ στον Πειραιά, δίπλα από βενζινάδικο. Ζημιές υπέστησαν 10 ΙΧ που ήταν σταθμευμένα σε οικόπεδο στην Ομηρίδου Σκυλίτση, το βενζινάδικο, αλλά και πολυκατοικίες που βρίσκονται δίπλα από το σημείο, όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να ξηλωθούν παράθυρα σε παρακείμενες πολυκατοικίες. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που έσπασαν τζάμια ακόμα και σε κτήρια σε απόσταση 20 μέτρων.

Για τα κίνητρα της επίθεσης οι Αρχές εκτιμούν πώς πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα ενδέχεται να κρύβεται κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας καθώς συμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων μέχρι πρόσφατα ήλεγχε ένα γνωστό μέλος της Greek Mafia το οποίο δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο.

Διαλυμένα αυτοκίνητα, καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, τρόμος και πανικός η εικόνα. Από θαύμα δεν χάθηκε κάποια ανθρώπινη ζωή, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ.

Στο βίντεο του newsit.gr αποτυπώνεται το μέγεθος τον ζημιών. Κομμάτια από λαμαρίνες και προφυλακτήρες αυτοκινήτων έχουν εκτοξευτεί αρκετά μέτρα μακριά από τον σκελετό του οχήματος, ενώ κάποια άλλα έχουν παραμορφωθεί.

Σχετικά Άρθρα