Μητσοτάκης: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Τι θα πει στην ομιλία του για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

 Μητσοτάκης: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Τι θα πει στην ομιλία του για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την θεσμοθέτηση τριών σημαντικών μεταρρυθμίσεις πριν ξεκινήσει η κούρσα των Ευρωεκλογών. Απο το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσαν η γαλάζια παράταξη  κατά την προεκλογική περίοδο να έχει ανα χείρας την ψήφιση της επιστολικής ψήφου, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την ίδρυση των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην χώρα μας καθώς η κυβέρνηση θεωρεί και τα τρία νομοσχέδια ως εμβληματικές μεταρρυθμίσεις.

Σήμερα, απο το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει λόγο για μια ιστορική και αναγκαία μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας υπογραμμίζοντας πως μόνο η ΝΔ μπορεί να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

  • Παράλληλα, αναμένεται να εξαπολύσει διπλή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την αρνητική τους στάση απέναντι στο νομοσχέδιο καταλογίζοντας έλλειψη στρατηγικού σχεδίου και μικροκομματικές σκοπιμότητες αντίστοιχα.

Το στίγμα έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως παραμένουν δέσμιοι στο παρελθόν και απορρίπτουν συλλήβδην την πρόοδο και την εξέλιξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει πλέον την επαφή με την κοινωνία και με τις ανάγκες της, επισημαίνοντας πως παραμένει στο «όχι σε όλα».

Αντίστοιχα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στην στάση του Νίκου Ανδρουλάκη καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πολιτικές σκοπιμότητες. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως μετά τους τριγμούς που προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να πείσει με κάθε τρόπο ότι ελέγχει τους βουλευτές του και ότι διαφωνεί με την κυβέρνηση.

  • Ορισμένα γαλάζια στελέχη χαρακτήριζαν ως αυτοκαταστροφική την στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.  

Ο Π. Μαρινάκης άσκησε κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση μόνο για να βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση. Προτιμά αυτό το παιχνίδι παρά την εξυπηρέτηση των πολλών που έχασαν τόσες δεκαετίες. Κράτησαν τη χώρα και πάλι εξαίρεση για 20 χρόνια, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να λύσουμε τα υπαρξιακά προβλήματα της κεντροαριστεράς. Οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ότι εξυπηρετούν συμφέροντα είναι η κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα