Συντριβή για τον Ολυμπιακό στην έδρα του με 1-4 από την Μακάμπι

 Συντριβή για τον Ολυμπιακό στην έδρα του με 1-4 από την Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός βίωσε εφιάλτη το βράδυ της Πέμπτης (7/3) στο Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με το βαρύ 4-1 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των 16 του Conference League. Ο Ζάχαβι άνοιξε το σκορ στο 5′, ο Σαχάρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 9′, ενώ ο Ελ Κααμπί μείωσε στο 13′. Οι Ισραηλινοί πέτυχαν το τρίτο τους τέρμα ξανά με τον Ζάχαβι στο 30′.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, δεν τα κατάφεραν και ο Πέρετς στο 74′ ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο στο δεύτερο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Θυμίζουμε πως η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία και συγκεκριμένα στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα την επόμενη Πέμπτη (14/2) στις 22:00.

Αυτή είναι και η πρώτη ήττα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς είχε νικήσει στα πρώτα έξι παιχνίδια του στους ερυθρόλευκους.

Το ματς

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε μπροστά στο σκορ από νωρίς και συγκεκριμένα στο 5′. Ο Μίλσον από τα αριστερά έκανε την πάσα προς την περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Έσε που δεν έδιωξε, η άμυνα των ερυθρόλευκων έδειξε αδράνεια και ο Ζάχαβι σκόραρε. Οι Ισραηλινοί συνέχιζαν να είναι απειλητικοί και μέσα σε τέσσερα λεπτά βρήκαν και δεύτερο γκολ.

Ο Πέρετζ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αρχικά, ο Σαχάρ πήρε το ριμπάουντ, προλαβαίνοντας τον Κάρμο και σούταρε για το 2-0. Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μειώσει άμεσα. Στο 14′ ο Φορτούνης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μαροκινός στράικερ την ακούμπησε με το κεφάλι, αξιοποίησε την έξοδο του τερματοφύλακα και από δύσκολη γωνία βρήκε δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ μετά το γκολ του, όμως δεν μπόρεσε να βρει την ισοφάριση. Στο 22′ ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Φορτούνη στα δεξιά της περιοχής, εκείνος πλάσαρε με τη μία, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του κίπερ της Μακάμπι. Τα αμυντικά κενά των ερυθρόλευκων ήταν εμφανή και σύντομα οι Ισραηλινοί πέτυχαν και τρίτο τέρμα.

Στο 30′ ο Μίλσον πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ξεπερνώντας τον Ροντινέι και μοίρασε στον Ζάχαβι, ο οποίος έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή για άμεση μείωση στο 34′, ο Φορτούνης σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε, ο Μισπάτι απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε.

Η Μακάμπι, όπως ήταν φυσικό έβρισκε χώρους, και στο 34ο λεπτό απείλησε, με τον Ζάχαβι να κάνει την προβολή και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με κάποιες τελικές του Ολυμπιακού εκτός περιοχής, οι οποίες δεν ήταν ικανές να απειλήσουν την εστία του Μισπάτι.

Ο Ολυμπιακός έψαξε τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι νωρίς στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, στο 52ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Όρτα κράτησε πανέμορφα έξω από την περιοχή, τροφοδότησε ιδανικά τον Ελ Κααμπί, που βρέθηκε απέναντι από τον Μισπάτι, έκανε το σουτ, αλλά ο κίπερ της Μακάμπι έδιωξε με το ένα χέρι.

Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν την μπάλα, ωστόσο οι Ισραηλινοί απορροφούσαν την πίεση του Ολυμπιακού και διαχειρίζονταν το προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο 63ο λεπτό ο Ρέτσος έπιασε κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο δεν απειλήθηκε ο τερματοφύλακας της Μακάμπι. Ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και πέρασε τον Μασούρα αντί του Τσικίνιο, με τον Φορτούνη να παίζει στο “10′.

Εφόσον ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει, η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρήκε κενά και τα αξιοποίησε. Οι Ισραηλινοί έτρεξαν στην αντεπίθεση, με τον Πέρετς να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 74′ έγινε το 4-1.

Ο Κανισόβσκι πήρε την μπάλα δεξιά της περιοχής, διένυσε λίγα μέτρα, έκανε το γέμισμα στην “καρδιά” της περιοχής, ο Πέρετς πήρε κεφαλιά και σκόραρε. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για το 4-2, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε. Στο 89ο λεπτό ο Καρβάλιο έκανε πλασέ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Πορτογάλος είχε νέα καλή στιγμή στο 90+4′, όμως ήταν άστοχος. Έτσι, το βαρύ 4-1 έμεινε έως το φινάλε.

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67′ Μασούρας), Όρτα (84′ Ιμπόρα), Ποντένσε (78′ Καρβάλιο), Φορτούνης (78′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (84′ Αραμπί).
  • ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Κανισόβσκι (82′ Γκολάσα), φαν Όβερεμ (77′ Κάρζεφ), Πέρετζ, Νταβίντα (68′ Μπιτόν), Μίλσον (82′ Νταβιντζάντα), Ζαχάβι (77′ Τούργκεμαν)

Σχετικά Άρθρα