Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για την επίθεση στην Οδησσό

 Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για την επίθεση στην Οδησσό

«Είναι μια σημαντική στιγμή για το ελληνικό κοινοβούλιο αύριο, για την Ελλάδα, γιατί θα σταματήσει επιτέλους 50 χρόνια από την μεταπολίτευση η Ελλάδα να είναι μια θλιβερή εξαίρεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μπορεί ένα παιδί να πάει αν θέλει σε ένα ιδιωτικό σχολείο αλλά δεν μπορεί να σπουδάσει σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του. Δεν θα μπορεί μέχρι αύριο»

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«O κ. Μπάρκας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έβγαλε ένα βίντεο που απαντάει πολύ εύκολα στο ποιο είναι το κόμμα που έχει την μεγαλύτερη υποκρισία στο δημόσιο λόγο του. Τι λένε; Πάτε να ιδιωτικοποιήσετε την δημόσια παιδεία, ενώ δεν κάνουμε αυτό. Δίνουμε μια δυνατότητα, στηρίζοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο, να υπάρχουν και μη κρατικά ως παραρτήματα. Εκείνοι που το λένε αυτό διαδίδοντας fake news δεν έχουν πρόβλημα να ανοίξει η συζήτηση για δίδακτρα, όπως είπε ο κ. Μπάρκας, στα δημόσια πανεπιστήμια. Όλα καλά αρκεί να μην στηρίξουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Αυτό λέει η αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την στάση του κ. Ανδρουλάκη είπε χαρακτηριστικά ότι έχουμε χάσει την μπάλα με τις κυβιστήσεις του.

«Η κυβέρνηση απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων φοιτητών, των Ελλήνων μαθητών, της ελληνικής κοινωνίας και τίποτα άλλο» σημείωσε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης πριν από λίγους μήνες είχε πει ότι δεν θα μπουν εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αρκεί το νομοσχέδιο να μην είναι σε βάρος των δημοσίων. Χθες στην συνέντευξή του είπε ότι αναφερόταν στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ενώ έχει μιλήσει για νομοσχέδιο και έχει ερωτηθεί για νομοσχέδιο. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση και προτιμά το μικροπολιτικό παιχνίδι παρά την εξυπηρέτηση των πολλών. Οι τελευταίοι που μπορούν να κατηγορηθούν ότι εξυπηρετούν συμφέροντα είναι η κυβέρνηση. ‘Αλλωστε η ίδια η πραγματικότητα το διαψεύδει καθώς τα κριτήρια που θέτονται για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη» ανέφερε.

Διέψευσε κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή της χώρας στρατιωτικά στον πόλεμο στην Ουκρανία και είπε: «Η παρουσία του πρωθυπουργού στην Ουκρανία ήταν μια κίνηση με μεγάλη ουσία και υψηλότατο συμβολισμό, γιατί η Ελλάδα ευτυχώς έχει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που σέβεται τη δημοκρατία, είναι δίπλα στον αμυνόμενο, είναι δίπλα σε ένα λαό που δοκιμάζεται, από μια επίθεση που πλέον ξεπερνά τα δύο χρόνια. Είμαστε με τον αμυνόμενο και ο πρωθυπουργός πήγε εκεί για να αναδείξει αυτή τη θέση».

Για το χθεσινό συμβάν, την επίθεση που συνέβη αρκετά κοντά με το σημείο που βρισκόταν ο κ. Ζελένσκι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε ότι μίλησαν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και δεν είπαν ούτε μια λέξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Δεν βρήκαν μια λέξη να πούνε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε από αμέλεια και δεν υπάρχει άλλος λόγος. Και αναφέρομαι στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο ΠΑΣΟΚ. Για κάποια άλλα κόμματα δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό» σημείωσε.

Σε ερώτηση για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της και ότι υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Επίσης επανέλαβε ότι είναι δεδομένος ο διαχρονικός σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία, η οποία έχει, όπως είπε, κάθε δικαίωμα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια κλιμάκωση έντασης, δεν πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση έντασης» σημείωσε.

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταδικαστική για την Ελλάδα έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Μαρινάκης είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ελλάδα. Μάλιστα σε μερικά σημεία είχαμε και αναφορές για καλές πρακτικές όπως η task Fors για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

«Το ότι κάποιος τρίτος μπαίνει σε μια πλατφόρμα και εκφράζει για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα μια γνώμη δεν σημαίνει ότι αυτή η γνώμη υιοθετείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το να παίρνεις μια γνώμη τρίτου που δημοσιεύεται σε μια έκθεση και να την βαφτίζεις ως άποψη και συμπέρασμα του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι αντικειμενική παράθεση των γεγονότων» τόνισε.

Για τις δηλώσεις Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης είπε: «αντί να προσπαθεί να μειώσει την επίπτωση όλου αυτού, πετώντας λάσπη για επικίνδυνους συμψηφισμούς με έντονα στοιχεία τοξικότητας, ας απαντήσει όταν έρθει η ώρα στην δικαιοσύνη. Εμείς δεν βγάζουμε αποφάσεις, δεν είμαστε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς περιμένουμε την δικαιοσύνη. Όταν κληθεί, όπου κληθεί θα απαντήσει και από εκεί και πέρα ότι αποφασίσει η δικαιοσύνη».

Σχετικά Άρθρα