Κατάληψη της πρυτανείας στο ΕΚΠΑ από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στο ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ

 Κατάληψη της πρυτανείας στο ΕΚΠΑ από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στο ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Σε κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας μετά από απόφαση του Συντονιστικού τους κι ενόψει της μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησής τους αύριο Παρασκευή, ημέρα ψήφισης στη Βουλή για το νομοσχέδιο με το οποίο κατά παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος ιδρύονται και στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι έχουν πάρει συλλογική απόφαση να σταματήσουν τη διοικητική λειτουργία του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα τους. Με παρέμβαση της αστυνομίας απειλεί σύμφωνα με μαρτυρίες των σπουδαστών ο Πρύτανης.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να «βουλιάξει» για άλλη μια φορά η Αθήνα με την πανελλαδική πορεία στην οποία καλούν στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, οι φοιτητικοί σύλλογοι όλης της χώρας. «Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα! Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη» τονίζουν στο κάλεσμά τους».

Στο πλευρό των φοιτητών θα είναι όπως πάντα οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι πραγματοποιούν με ομόφωνη απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 48ωρη απεργία. «Ξεσηκωμός παντού» καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας μπροστά στην πανελλαδική κινητοποίηση της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείο Παιδείας, που παρακάμπτοντας το Σύνταγμα, ανοίγει τον δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων 130 έως και το 155, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη για το νομοσχέδιο, απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα