ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλος : Η κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα

 ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλος : Η κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα

Για προσπάθεια αντισυνταγματικής μεθόδευσης, καταστρατήγησης του Συντάγματος με απροκάλυπτα χαρακτηριστικά, εκ μέρους της κυβέρνησης, μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος πήρε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, υπερασπιζόμενος την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι η κυβέρνηση έχει «σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας» όταν προσπαθεί να μας πείσει για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, «εφόσον με τις συνταγματικές προβλέψεις δεν τα πάει καθόλου καλά ο κ. Μητσοτάκης». Σχολίασε ότι η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις καθώς δεν τα ονομάζει ιδιωτικά αλλά μη κρατικά και πως επιδιώκει την «ανωτατοποίηση των κολεγίων του ενός ορόφου». «Για να μας πείσετε, ο κ. Πιερρακάκης μας είπε ότι το Σύνταγμα δεν είναι τοτέμ», είπε, ρωτώντας γιατί, εφόσον μπορεί να γίνει μια τέτοια ερμηνεία του Συντάγματος, δεν προχωρούσε τόσα χρόνια η κυβέρνηση τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Τόνισε ότι η απάντηση είναι ότι η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος, για να υπογραμμίσει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν χωρεί καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Είπε ότι η κυβέρνηση παρακάμπτει το άρθρο 16 και διαστρεβλώνει το νόημα του και πως «για να τακτοποιήσετε κολλητούς και να παίξετε το παιχνίδι της εξουσίας με μεγάλη ευκολία βαφτίζετε το κρέας ψάρι».

Σχετικά Άρθρα