Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν… περίεργο ενδιαφέρον του Μαξίμου για τα οικονομικά του Κασσελάκη

 Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν… περίεργο ενδιαφέρον του Μαξίμου για τα οικονομικά του Κασσελάκη

Η επαγγελματική και οικονομική κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ότι αφορά τα δρώμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου έχει να κάνει και με τη συγκυρία, καθώς ο πρόεδρος βγήκε ενισχυμένος από το Συνέδριο και ήδη καταγράφεται έστω και οριακά δημοσκοπική άνοδος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πτώση των ποσοστών της ΝΔ.

Στη Κουμουνδούρου στέκονται στο γεγονός ότι η παρέμβαση της εισαγγελίας για έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει στην Αμερική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και από την οποία δάνεισε το κόμμα και συγκεκριμένα την Left Media AE για να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων, έγινε την ίδια μέρα και λίγες ώρες αργότερα από τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελέας της Αθήνας για το πώς έφτασαν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, τα email των Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην περίπτωση του Στέφανου Κασελάκη καλείται να διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να  διερευνήσει ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

“Δεν υπάρχει θέμα παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη”, δηλώνουν τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε, επισημαίνοντας “Καλοδεχούμενη και ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε διερεύνηση των οικονομικών του. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι “δεν υπάρχει ζήτημα παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, καθώς μέχρι το 2022 ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν υποχρεωμένος να υποβάλλει σχετική δήλωση ενώ για το 2022 οι δηλώσεις έχουν πάρει παράταση”. Σημειώνουν μάλιστα ότι “εφόσον ο ελληνικός νόμος απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να είναι μέτοχοι εταιρειών του εξωτερικού θα πουλήσει τις μετοχές του οι οποίες άλλωστε στις ΗΠΑ φορολογούνται με 50%».

Και παραπέμπουν σε δήλωση του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Φεβρουαρίου στην οποία ανέφερε “Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος περί πόθεν έσχες αφορά και τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής. Εφόσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα θα πουλήσω τις μετοχές που έχω”.

Να σημειωθεί ότι με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε τα “αντανακλαστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης” με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για τα περιουσιακά του στοιχεία και το πόθεν έσχες του, λέγοντας χαρακτηριστικά “Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι”.

Και αναφορικά με το ποσό του δανείου σημείωσε ότι προκύπτει “Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες. H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και “πλάτες”

Σε ότι αφορά τον ίδιο, υπογράμμισε “Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο”

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν μάλιστα ότι με  αφορμή εισαγγελική έρευνα και την ανάρτηση του προέδρου Κασελάκη παρενέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα  Παύλος Μαρινάκης και ο Νίκος Ρωμανός, γεγονός που δείχνει το…”ενδιαφέρον” του Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη για “ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη” αναπαράγοντας “την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια” και τον εκπ΄σοωπο Τύπου της ΝΔ να τονίζει στο ίδιο μήκος κύματος “Είναι θλιβερό αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται τόσο χυδαία στη Δικαιοσύνη! Δυστυχώς ο κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ΣΥΡΙΖΑ ίσον Πολακισμός, όσες ηγεσίες κι αν αλλάξει, όσες μετακινήσεις κι αν “υποστεί”.

Πάντως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπευει να αποπροσανατολιστεί από τα “κουτσομπολιά” για τον πρόεδρο του και θα συνεχίσει την αντιπολιτευτική τακτική που έχει χαράξει το κόμμα για τα μείζονα θέματα πο απασχολούν τη κοινωνία. Στο πλαίσιο  αυτό θα δώσει την κοινοβουλευτική μάχη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια, την ακρίβεια, καθώς ο πρωθυπουργός όπως λένε βρίσκεται στο δικό του…”Γαλαξία” και την απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα ενόψει της έκδοσης των πορισμάτων στην Εξεταστική Επιτροπή την Παρασκευή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής: Α. Αυλωνίτης, Δ. Καλαματιανός, Β. Κόκκαλης και Ι. Σαρακιώτης κατέθεσαν στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτη Μαρκόπουλο αίτημα παράτασης προθεσμίας για την κατάθεση πορίσματος για τα Τέμπη

Στο αίτημα τους οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

“Το έγκλημα των Τεμπών συγκλόνισε και εξακολουθεί να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, με τις οικογένειες των θυμάτων να αναμένουν από την Εθνική Αντιπροσωπεία πειστικές απαντήσεις και επαρκώς τεκμηριωμένες θέσεις των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με τα αίτια, τα σφάλματα, τις παραλείψεις, καθώς και την εν γένει μετέπειτα διαχείριση των συνεπειών του εγκλήματος.

Παράλληλα, όπως κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, υφίσταται ένας ευμεγέθης όγκος μαρτυριών και στοιχείων, ενώ και η κατάθεση ελλειμματικής δικογραφίας δημιούργησε αναμφίβολα σύγχυση στη συνέχιση των εργασιών των πολιτικών κομμάτων κατά τη μελέτη και αξιολόγηση των προκείμενων εγγράφων. Χιλιάδες σελίδες πρακτικών, καθώς και εκατοντάδες συνοδευτικά έγγραφα, καθιστούν αδύνατη την εκπόνηση και κατάθεση επαρκώς στοιχειοθετημένων πορισμάτων εκ μέρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων κατά την τιθέμενη προθεσμία της 8ης Μαρτίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι, όπως ζητήθηκε από το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Δεδομένων των ως άνω επισημάνσεων και της διακριτής σημασίας των τελικών πορισμάτων, καθώς και της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», αιτούμαστε την παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση πορίσματος επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό.”.

Σχετικά Άρθρα